Italia. Case la prețul de 1 euro într-un oraș situat lângă munte și mare, în Sicilia. Detalii despre cum pot fi cumpărate

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Castiglione di Sicilia, un orășel italian care mai are în prezent doar 3.000 de locuitori,  are de vânzare aproximativ 900 de case abandonate. Ele vor fi vândute pentru prețul simbolic de 1 euro celor care vor să vină să se stabilească aici și să investească în reabilitarea unei astfel de locuințe. Inițiativa nu este singulară în Peninsulă.

Un alt oraș sicilian, Castiglione di Sicilia, are la ofertă case la prețul unei cafele - 1 euro. Pe versanții Muntelui Etna, în apropiere de Taormina șic și plajele de pe coasta de est a Siciliei, orașul vinde 937 de case abandonate.

Cele mai multe sunt situate în cele mai vechi părți ale orașului. Aproximativ jumătate sunt ruinate și vor fi oferite la un preț simbolic de 1 EUR (1,20 USD). Restul sunt într-o stare mai bună și vor fi vândute ieftin, începând cu 4.000 – 5.000 euro.

Primarul Antonino Camarda a întreprins un proiect ambițios de a da o nouă viață satului său, unde populația a scăzut de la 14.000 la începutul anilor 1900 până la abia 3.000 astăzi.

Case la prețul de 1 euro într-un oraș situat lângă munte și mare, în Italia

 

„Avem un imens patrimoniu arhitectural de salvat, plin de istorie. De-a lungul timpului, au plecat prea mulți oameni, lăsând în urmă o grămadă de case vechi, pitorești, multe chiar datând din Renaștere”, spune el, citează CNN.

În cazul în care alte orașe care operează scheme similare au adunat o mulțime de case pentru 1 €, Castiglione di Sicilia stabilește prețul proprietăților în funcție de starea lor.

„Am realizat un studiu aprofundat care cataloghează fiecare proprietate pe baza hărților și a datelor din registrul funciar. În funcție de condițiile lor, clădirile vor fi vândute la prețuri diferite, începând de la 1 €”, spune Camarda.

(Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link->  https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG )

Dacă există mult interes pentru aceeași proprietate, va fi organizată o licitație.

Informații suplimentare se pot obține la telefonul de pe siteul administrației locale, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel