Italia. Badantă româncă și partenerul ei trăiesc de 10 ani, în condiții mizere, sub un pod: „În mijlocul deșeurilor, ca șobolanii”

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Doi români, Iulia, o fostă badantă și Iovin trăiesc de 10 ani sub un pod, în sărăcie și condiții mizere. Iulia spune că are un fiu în Londra, dar nu are unde să se ducă în altă parte căci nu ar avea cu ce să plătească o chirie.

„Toată lumea știe că locuiesc aici. Să plec de aici? Și cum să îmi permit o chirie fără un loc de muncă?“, spune Iulia ,o româncă ce  locuiește sub podul din via Artom, situat la granița dintre municipiile Torino și Nichelino+ de zece ani. Locuiește acolo cu partenerul său, Iovin, tot român.

Iulia povestește că a fost odată îngrijitoare, apoi femeia în vârstă e care o îngrijea într-un apartament din via Somalia a murit și ea a fost evacuată de acolo. Așa că femeia și-a găsit adăpost în acest loc, ce era cândva un orășel populat de nomazi.  Acum este aproape pustiu, dar condițiile elementare igienico-sanitare lipsesc. „Trăim în mijlocul gunoaielor, ca șobolanii, doar câinii ce mai stau cu noi”, spune femeia pentru Cronacaqui.it.

Doi români trăiesc de 10 ani, în condiții mizere, sub un pod din Italia: „În mijlocul deșeurilor, ca șobolanii”

 

Desigur, zece ani de viață sub un pod sunt greu de înțeles, dar se pare că situația este cunoscută autorităților  „Odată a venit și primarul din Nichelino”, afirma fosta badantă româncă.

(Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o știre importantă din ITALIA, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N )

Iulia are și un fiu. „Dar nu este aici. Trăiește și lucrează la Londra“. Contactul lor cu realitate este un radio, care este pornit aproape toată ziua. „Stiu că sunt multe victime de Covid. Aș vrea să primesc vaccinul, dar nu știu cum să îl fac“, spune Iulia.  Cei doi români locuiesc alături de doi câini, care latră imediat ce aud pașii străinilor. Din când în când, narcomanii ajung aici pentru a se droga, dar Iulia și Iovin îi izgonesc. 

[citeste si]

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel