Italia. Badantă româncă, în cătușe: A maltratat un bătrân cu dizabilități și apoi a atacat polițiștii

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O îngrijitoare româncă de 33 de ani a ajuns în cătușe, după ce a maltratat un bătrân cu dizabilități și apoi s-a luat la ceartă cu polițiștii chemați la intervenție într-un cartier din Viterbo. 

Femeia, care a fost eliberată după o audiere sumară, s-ar fi aruncat asupra polițiștilor care au intervenit miercuri după-amiază la apelul unor vecini din cartierul Cappuccini din Viterbo. 'Am auzit țipetele bătrânului', au povestit ei, 'ne-am speriat și am chemat ajutoare'.

Italia. Badantă româncă, în cătușe: A maltratat un bătrân cu dizabilități și apoi a atacat polițiștii

 

Îngrijitoarea a ajuns în cătușe pentru că s-a opus unui funcționar public, dar pentru ea necazurile nu aveau să se termine. Potrivit reconstituirilor, femeia l-a maltratat pe bătrânul care este handicapat și cu deficiențe de vedere. Se pare că acest comportament nu a fost prezent doar miercurea trecută.

Pentru a ajunge la fondul problemei, Parchetul din Viterbo a demarat o anchetă, iar victima în vârstă va fi audiată din nou de anchetatori pentru a-și completa plângerea și ceea ce a spus cu puțin timp înainte de arestarea femeii care ar fi trebuit să aibă grijă de el. La început, acesta ar fi povestit că a fost hărțuit și abuzat în mod continuu și că femeia obișnuia să bea în timpul orelor în care trebuia să îl asiste.

Toate acestea vor trebui acum să fie examinate de magistrat. Ieri dimineață, femeia, după ce a petrecut o noapte în camerele de siguranță ale sediului poliției, s-a prezentat în fața instanței pentru audierea preliminară. Judecătorul, după ce a validat arestul pentru rezistență la funcția publică, a dispus eliberarea acesteia. Cu toate acestea, ancheta pentru rele tratamente continuă.

Vezi și:

Badantă româncă din Italia, condamnată la 23 de ani de închisoare, după ce l-a torturat și ucis pe bătrânul de care avea grijă

 

O îngrijitoare de naționalitate română, în vârstă de 28 de ani, acuzată de moartea bătrânului pe care îl îngrijea, a fost condamnată la 23 de ani de închisoare și expulzarea de pe teritoriul italian după executarea pedepsei. Procurorul ceruse condamnarea pe viață a inculpatei.

Completul de la Tribunalului din Agrigento, prezidat de judecătorul Wilma Angela Mazzara, a stabilit că femeia va trebui să despăgubească pe fiecare dintre părțile civile constituite, reprezentate de avocații Vito Cangemi și Giuseppe Fabio Cacciatore, cu suma de 20.000 de euro.

Românca l-a ucis și jefuit pe bătrânul pe care îl îngrijea

 

Dana Mihaela Nicoleta C. a fost judecată și condamnată pentru jefuirea și uciderea lui Michelangelo Marchese, în vârstă de 89 de ani, la Palma di Montechiaro.

Crima care a șocat întreaga comunitate a avut loc într-un apartament din via Pietro Attardo, pe data de 11 iulie 2020. Cadavrul pensionarului a fost găsit de oamenii legii cu mâinile și picioarele legate, la câteva zile de când nu se mai știa nimic de bătrân. Cadavrul a fost descoperit de pompieri, care au intervenit după sesizarea fiului care nu l-a mai putut contacta pe tatăl său.

"A fost o crimă brutală. Ea nu s-a ferit să-l omoare pentru a-i fura puținii bani pe care îi ținea acasă și a fura o mașină veche", a subliniat procurorul, potrivit publicației Agrigento Notizie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel