Italia. Badanta româncă, arestată pe aeroport, era prietenă cu fiica bătrânului jefuit: „Am stimat-o mult, dar mi-a trădat încrederea”

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Badanta româncă, arestată pe aeroport, era prietenă cu fiica bătrânului jefuit „Am stimat-o mult, dar mi-a trădat încrederea”
Badanta româncă, arestată pe aeroport, era prietenă cu fiica bătrânului jefuit „Am stimat-o mult, dar mi-a trădat încrederea”

Badantă româncă, arestată după ce a furat 40.000 de euro de la un bătrân din Sant'Angelo all'Esca, a fost săltată direct din aeroport, când se pregătea să fugă în România. Fiica bătrânului, care s-a întors recent dintr-o  vacanță, spune că este șocată de gestul româncei, cu care era prietenă.

„Am primit-o în casa mea ca prietenă, dar mi-a trădat încrederea. Am avut o stimă atât de mare pentru ea, încât i-am permis să-l ajute pe tatăl meu la treburile casnice”, a povestit fiica bătrânului, care a fost victima unui furt de 40 de mii de euro. Românca era prietenă cu fiica victimei de mai mulți ani și, în diferite ocazii, o ajuta la treburile casnice.  

Astfel, în cursul unui an, românca a studiat locurile și obiceiurile bătrânului. Profitând de clipele de neatenție a victimei, care avea probleme de sănătate, românca sustrăgea diferite sume de bani din locul unde pensionarul îți ținea averea.  „Am căzut în disperare totală, sunt cuprinsă de furie, m-am simțit trădată. Sunt cuprinsă de un sentiment de vinovăție, puternic și devastator, pentru că am deschis ușile casei unei persoane pe care am considerat-o prietenă”, mai spus fiica victimei. Aceasta a ținut să-i mulțumească  avocatului Cinzia Capone, scrie ottopagine.it.

Citeste si. Badantă româncă arestată direct de pe aeroport în Italia, când se pregătea să fugă în țară: polițiștii caută și acum averea furată

„Datorită contribuției sale prețioase și angajamentului său în urmărirea procesului acestei povești triste, autorul furtului a ajuns în mâinile justiției și a obținut o pedeapsă adecvată. Mulțumesc și informaticianului care a colaborat cu avocatul, Fabio Di Pietro. Procurorul din Benevento a fost eficient și responsabil. Mulțumiri aparte aduc carabinierilor, în special de la stația Sant'Angelo all'Esca. În carabinieri și în avocatul nostru Cinzia Capone, eu și familia mea am văzut puterea statului. Și s-a făcut dreptate! Suntem mulțumiți, astăzi este o zi bună”, a mai spus fiica victmei. 

 

Românca, arestată direct de pe aeroport în Italia, când se pregătea să fugă

 

Poliția de Frontieră de la Aeroportul Fiumicino a pus, vineri, în aplicare un ordin de aplicare a măsurii preventive a arestului la domiciliu, emis de G.I.P. la Tribunalul din Benevento, la cererea Parchetului din Benevento, împotriva unui cetățean de naționalitate română, suspectat de săvârșirea infracțiunii de furt calificat și continuat din locuință.

Ancheta, desfășurată de carabinierii de la postul Sant'Angelo all'Esca și coordonată de Procuratura din Benevento, a pornit de la plângerea depusă de victima în vârstă și a arătat că femeia, profitând de relația de muncă în calitate de îngrijitoare a bătrânului de 80 de ani și de circumstanțele inerente persoanei care împiedicau apărarea acestuia, în mai multe împrejurări, a intrat în posesia sumei totale de 40.000 de euro în numerar deținută de acesta.

Suspiciunile bătrânului cu privire la furt s-au concentrat asupra femeii, care se ocupa de treburile zilnice ale casei și era singura persoană din afara familiei care avea acces liber la diversele locuri din casă, precum și la dulapuri și sertare. Investigațiile ulterioare au condus la dobândirea unor suspiciuni serioase de vinovăție, în lumina cărora plecarea bruscă a suspectei pentru a se întoarce în țara de origine a devenit un factor declanșator. Femeia de 37 de ani a fost plasată în arest la domiciliu. Femeia a fost apoi arestată efectiv la aeroport, iar locurile în care ar fi ascuns banii furați sunt în curs de identificare, anunță autoritățile italiene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google NewsGet it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel