Italia. Azi se împlineşte un an de când camioanele militare au fost filmate cărând cadavrele celor decedaţi de COVID-19

Andreea Cosma |
Data publicării:

Pandemia de coronavirus a marcat pentru totdeauna omenirea prin tristeţea pierderii sau îmbolnăvirii cuiva drag, prin adoptarea restricţiilor stricte, dar şi prin imaginile dezolante care au făcut înconjurul lumii, în special în Italia, unde filmările cu zeci de sicrie transportate de vehiculele armatei în Bergamo au lăsat o amprentă emoţională importantă în memoria colectivă.

"Imaginile coloanei de camioane militare cu sicrie din centrul Bergamo reprezintă unul dintre simbolurile pandemiei. Era seara zilei de 18 martie 2020. Imaginile au fost imortalizate de la o fereastră de la Borgo Palazzo, făcând înconjurul lumii. Chiar și astăzi este întipărit în memoria colectivă: șapte din zece italieni, conform unui sondaj realizat pentru Rai Radio1 de la institutul Demopolis, nu pot uita acest moment",notează Corriere.

La acea vreme, vehiculele armatei au adus aproximativ șaizeci de sicrie la crematorii din Modena, Acqui Terme, Domodossola, Parma, Piacenza și alte câteva orașe.

Crematoriul orașului funcționa 24 de ore din 24, potrivit autorităţilor din Bergamo, care trăgeau un semnal de alarmă şi în seara zilei de miercuri 18 martie, vehiculele armatei au ajutat la transportul sicrielor, conform rapoartelor de la Agenția Ansa, din cimitirul din Bergamo, în crematorii din alte regiuni care s-au pus la dispoziție pentru a le accepta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel