Italia. Aproape 150 de români încasau ILEGAL venitul de cetățenie. Poliția: "Unii dintre ei au călcat o singură dată în Italia"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Autoritățile din Italia au descoperit nu mai puțin de 142 români care încasau ilegal venit de cetățenie. 

Forțele de ordine din Ozzano Emilia (Bologna) au denunțat 115 români cu vârste cuprinse între 18 și 66 de ani, dintre care unii fuseseră în Italia doar o singură dată, și un cetățean brazilian de 32 de ani, pentru obținerea venitului de cetățenie. Prejudiciul estimat în acest caz se ridică la 300.000 de euro.

Descoperirea a fost făcută de carabinierii din Ozzano Emilia, în timpul unei investigații efectuate în colaborare cu agenții Inspectoratului de Muncă din Bologna. Carabinierii au verificat corectitudinea declarațiilor făcute de cei care au cerut venit de cetățenie.

Pentru a-l obține, subiecții au declarat o serie de falsuri către INPS, inclusiv faptul că nu au mașini cu o capacitate a motorului mai mare de 1.600 cmc și că au reședința în Italia de peste zece ani. Și asta deși unii dintre ei nu au locuit niciodată în Italia, ci doar au venit să obțină ajutorul de stat. După ce rezolvau cu actele, aceștia se întorceau în România.

Toate persoanele vizate au fost raportate autorităților competente care vor iniția procedurile necesare pentru recuperarea sumei totale de 300.000 de euro încasată ilegal, potrivit publicației Il Resto del Carlino.

Încă 27 de români descoperiți astăzi

 

După comunicatul de ieri, astăzi au fost denunțați încă 27 de români, 16 bărbați și 11 femei, cu vârste cuprinse între 20 și 62 de ani. Aceștia sunt acuzați că au primit ilegal 47.900 de euro.

Ancheta, condusă de Carabinierii din Pianoro, a fost demarată după un apel telefonic efectuat de un angajat poștal care a raportat că a surprins o femeie care s-a prefăcut că este o altă persoană, pentru a obține un card electronic de plată (Carta reddito di Cittadinanza).

Carabinierii au constatat apoi că femeia avea deja un card pe numele ei și că, prin urmare, a încercat să îl ia și pe cel al mamei sale.

Oamenii legii au demarat investigații, descoperind astfel că cele două femei, mama și fiica, și alți 25 de conaționali, au demarat procedurile pentru obținerea beneficiului într-un centru de asistență fiscală din Milano.

Apoi s-au dus la Pianoro pentru a obține cardul electronic de plată și au revenit în România. Solicitanții au fost raportați autorităților care vor iniția procedurile necesare pentru a recupera suma primită ilegal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel