Italia. Amendă uriașă pentru un șofer român de TIR. Polițiștii au fost uimiți de ingeniozitatea sa

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un șofer român de TIR a fost amendat cu suma de 1.700 de euro, după ce a fost prins circulând cu tahograful oprit. Polițiștii au fost uimiți de ingeniozitatea bărbatului, care a avea instalat un fel de întrerupător al tahografului.

În urma unui control de rutină efectuat de polițiști în localitatea Montecchio Maggiore (provincia Vicenza), un șofer român de TIR a fost surprins circulând cu tahograful oprit.

Potrivit publicației Vicenza Today, oamenii legii au constatat în timpul controlului că tahograful TIR-ului indica faptul că acesta nu circula de ceva timp, în ciuda faptului că tocmai fusese oprit în trafic.

Verificările ulterioare au scos la iveală că distanța parcursă de TIR, conform tahografului, nu corespundea cu cea declarată de șofer. Totodată, polițiștii au găsit un dispozitiv atașat la tahograf care părea să aibă scopul de a modifica timpii de circulație, pauză și odihnă. Dispozitivul bloca în mod fraudulos toate activitățile de înregistrare ale tahografului pentru a permite șoferului să conducă în continuare fără să fie amendat.

Potrivit autorităților, șoferul român avea instalat practic un întrerupător conectat la firele tahografului prin intermediul căruia pornea și oprea înregistrările aparatului după bunul plac.

Polițiștii au confiscat dispozitivul ilegal, iar șoferului i-a fost aplicată o amendă de 1.700 de euro, la care se adaugă și suspendarea permisului de conducere.

(w670)

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel