Italia. Alocația unică pentru copii crește din 2023; în unele cazuri și cu 50%

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Odată cu modificările aduse alocației pentru un singur copil cuprinse în așa-numita manevră, adică proiectul de buget al Italiei pentru anul 2023, există creșteri de 50% pentru unele categorii, dar totul depinde de venitul Isee.

Alocația pentru un singur copil se schimbă. Sau, mai degrabă, crește. Prin manevra guvernului Meloni, măsura universală de ajutorare a familiilor - lansată anul trecut de executivul condus de Draghi - va suferi o ușoară transformare. Există un miliard și jumătate pe tavă pentru a ajusta sumele de sprijin în sus, dar nu pentru toată lumea. Vor exista trei factori de discriminare: vârsta și numărul de copii, precum și venitul Isee.

Schema măsurii va rămâne în mare parte aceeași, dar există câteva noutăți pentru familiile numeroase și pentru cele cu copii foarte mici. Cu toate acestea, majorările sunt condiționate de venituri, alocația rămânând legată de Isee în general cu liniile generale deja stabilite anul trecut.

Italia. Alocația unică pentru copii crește din 2023; în unele cazuri și cu 50%

 

În cazul în care modificarea cuprinsă în manevră va fi confirmată - Legea bugetului trebuie acum aprobată de Parlament până la sfârșitul anului - va exista o creștere cu 50% a cuantumului alocației unice pentru fiecare copil cu vârsta sub un an. Aceeași majorare va fi plătită pentru familiile cu trei sau mai mulți copii, pentru fiecare copil cu vârsta cuprinsă între un an și trei ani. Pe scurt, în cazul familiilor numeroase, ajutorul suplimentar va veni doar atunci când copiii sunt mici. De asemenea, va fi condiționată de factorul venit: pentru a beneficia de majorare, suma Isee nu trebuie să depășească 40.000 de euro, potrivit FanPage.it.

Acestea nu sunt singurele măsuri puse în aplicare de guvernul Meloni pentru familii, un factor invocat în mod repetat de premier. TVA pentru produsele pentru copii - precum și pentru tampoane și absorbante, celebra taxă pe tampoane - a fost redusă la 5%. Este vorba despre lapte praf sau lichid pentru bebeluși, produse alimentare, scutece, scaune pentru copii și altele asemenea. Din nou, toate acestea vor trebui confirmate de Parlament în următoarele săptămâni.

 

--------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel