Italia. Adolescent român de 16 ani, înjunghiat de 17 ori în spate de un coleg pentru „a-și spăla onoarea“: Autorul, în libertate

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
injunghiat_cutit
injunghiat_cutit

Tânărul „dezonorat”, de 16 ani, a decis să reacționeze: mai întâi a făcut anunțul pe grupul de whatsapp al clasei, apoi pe Instagram, amenințând că îl va ucide pe colegul său de clasă, un tânăr român. Anchetatorii cred că este vorba despre o tentativă de omor, fără echivoc. Faptele s-au petrecut în provincia Salerno, Italia.

Evenimentele s-au petrecut pe 7 octombrie, când autorul a mers la școala din Battipaglia înarmat cu un cuțit, având drept singur scop să-și omoare colegul. Planul nebun a fost pus în scenă la ieșirea de la ore,, în fața porții Galileo Ferrari din Battipaglia, când tânărul student ebolitan, de doar 16 ani, l-a lovit pe colegul său, un tânăr de 16 ani de origine română, care locuia în Battipaglia, din spate cu un cuțit din lama de oțel lungă de opt centimetri.

Cele 17 lovituri provocate pe gât, brațe, piept, mâini și față „au vizat fără echivoc provocarea morții” adolescentului român. Aceasta, cel puțin, ipoteza judecătorului pentru cercetările preliminare ale instanței pentru minori Vincenzo Di Florio. Băiatului, închis în închisoarea pentru minori din Nisida, a contestat însă acuzația foarte grea de tentativă de omor cu  premeditare, potrivit Salerno Today.

Elev român înjunghiat în spate de un coleg pentru „a-și spăla onoarea“

 

Luna viitoare tânărul student, asistat de avocatul Orazio Tedesco, va trebui să se prezinte în fața judecătorului pentru a începe procesul. Cu toate acestea, la nivelul măsurii asigurătorii ar putea exista implicații importante: Casația, acceptând recursul apărătorului, a anulat de fapt ordinul Revizuirii care, anterior, confirmase măsura închisorii luată la 3 noiembrie anul trecut, când agenții secției de poliție din Battipaglia l-au încătușat pe tânărul de 16 ani. Așadar băiatul ar putea fi cercetat în stare de libertate.

Într-adevăr, pe rețelele de socializare, băiatul își anunțase intenția. Au existat unele neînțelegeri între cei doi elevi ai școlii din inima cartierului Taverna. Se pare că victima își prejudiciase anterior pe atacator. Tânărul „dezonorat” de 16 ani a decis să reacționeze: mai întâi anunțul pe grupul de whatsapp al clasei, apoi pe Instagram.

Nebunia a fost pusă în scenă pe 7 octombrie trecut. Tânărul român de 16 ani se afla chiar în fața porții, alături de rietenii săi, când  a fost atacat de colegul său, care l-a lovit în spate cu 17 lovituri de cuțit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel