Grecia a decis: Dragoş Săvulescu nu va fi extrădat în România

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
sursa foto: Facebook
sursa foto: Facebook

Curtea de Apel a Mării Egee din Syros a respins cererea autorităţilor române, iar afaceristul fugar a fost lăsat să plece în Italia, la Milano, deși în România are de ispășit o pedeapsă de 5 ani și jumătate de închisoare cu executare.

"Chiar dacă în ultimele săptămâni am trecut prin iad, arestarea mea dn Mykonos a dovedit încă o dată că autorităţile române au ignorat abuziv legislaţia italiană europeană. Sunt hotărât să expun public marele abuz făcut în cazul eu, ca şi în alte cazuri din România", a declarat Dragoş Săvulescu la ieşirea din tribunalul elen, citează Antena 3.

Fostul acţionar al echipei Dinamo susţine că a fost arestat într-un restaurat din Mykonos de faţă cu soţia şi prietenii, într-o operaţiune în care au fost implicaţi peste 30 de ofiţeri de poliţie şi a stat închis două zile.

Este pentru a doua oară când un tribunal european respinge o cerere de extrădare în cazul lui Săvulescu.

Săvulescu a fost prins după ce iubita sa a postat, pe rețelele de socializare, imagini în care afaceristul apărea în Grecia, pe insula Mykonos.

Dragoş Săvulescu nu va fi extrădat în România

 

Dragoș Săvulescu avea un mandat de arestare pentru o condamnare de 5 ani de închisoare cu executare. În acelaşi dosar a fost condamnat şi Radu Mazăre, în prezent încarcerat.

Autoritățile din Italia au rejudecat cazul lui Săvulescu și au decis să șteargă o parte din pedeapsă și restul rezultat să fie cu suspendare și să poată fi ispășit în Italia.

În urma cooperării polițienești internaționale, însă, Dragoș Săvulescu a fost reținut, în noaptea de duminică spre luni, de autoritățile elene, în Grecia (Mykonos), deși el nu ar fi trebuit să plece din Italia.

Omul de afaceri Dragoş Săvulescu, fost acţionar la FC Dinamo, a fost dat în urmărire internaţională în februarie 2019, după ce nu a fost găsit de poliţişti pentru ca aceştia să pună în aplicare sentinţa de cinci ani şi şase luni de închisoare primită în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje din Constanţa.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie i-au condamnat, în 2019, pe inculpaţii din dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, deciziile fiind definitive. Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre a fost condamnat la nouă ani de închisoare cu executare, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Nicuşor Constantinescu a fost condamnat la cinci ani de închisoare, fostul acţionar FC Dinamo Cristian Borcea a fost condamnat şi el la cinci ani de închisoare, iar omul de afaceri Dragoş Săvulescu, şi el fost acţionar la Dinamo, la cinci ani şi şase luni de închisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel