Italia. 43 de infectați și un celebru om de afaceri MORT, după ce și-a chemat prietenii la petrecere

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
italia restaurant in sardinia focar covid
italia restaurant in sardinia focar covid

Omul de afaceri Carlo Monni, în vârstă de 81 de ani, din Cagliari, a murit răpus de COVID, la scurt timp după ce și-a serbat ziua de naștere, la un restaurant, alături de familie și prieteni.  

O petrecere de ziua de naștere, când Sardinia era încă în zona albă, i-a adus sfârșitul lui Carlo Monni, un cunoscut antreprenor din Sardinia, de 81 de ani. Bărbatul s-a infectat cu COVID, iar virusul i-a curmat viața în câteva zile. Carlo Monni și-a serbat ziua de naștere pe data de 20 martie invitând la o cină rudele apropiate și prietenii. Restaurantul era însă aglomerat. Petrecerea din 20 martie a fost urmată de spitalizarea omului de afaceri, iar pe data de 6 aprilie acesta a decedat, scrie corriere.it.

Virusul a afectat 43 de persoane, care au fost în acea seara la restaurant. "Lui Carlo nu-i plăcea să sărbătorească aniversări, dar de data aceasta, îndemnat de cei dragi, a vrut să facă o excepție. El a avut încredere probabil că eram într-o zonă albă, declarată după atâtea restricții. Aveam un pic de optimism, mai ales că numărul cazurilor pozitive, din ultimele zile, scăzuse. Poate că s-a gândit că este în siguranță, că  tocmai primise prima doză de vaccin", își amintește un prieten. 

La câteva zile după cină, au apărut primele simptome COVID: tuse, febră, dificultăți de respirație. Carlo Monni a fost spitalizat imediat, dar a avut complicații grave. A fost transferat la terapie intensivă, însă a decedat. Urmările petrecerii au fost grave: restaurantul a fost închis, după ce au fost infectate încă 43 de persoane. Autoritățile au încercat cu greu să izoleze focarul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel