Italia. 30.000 de euro, suma pe care autoritățile unui oraș pitoresc o oferă oricui decide să se mute acolo

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Visul american se transformă în visul...italian. Un alt oraș din Peninsulă, din regiunea Puglia mai exact, este dispus să vă plătească să vă mutați în Italia - 30.000 de euro, mai exact.

De data aceasta, satul cu buzunare mari este Presicce, un cătun mic și fermecător care este cunoscut ca "orașul aurului verde", datorită plantațiilor de măslini din jur. Presicce este situat în Puglia, o regiune sudică cunoscută pentru orașele sale de dealuri vopsite în alb, terenurile agricole luxuriante și coasta mediteraneană imaculată, potrivit Forbes.

Orașul va plăti oamenilor până la 30.000 de euro pentru a cumpăra o casă și a se muta acolo. Ideea este de a atrage noi rezidenți pentru a combate scăderea numărului de locuitori, iar acest lucru a fost folosit și în alte părți ale Italiei.

Există insula Sardinia (care a oferit 15.000 de dolari), regiunea Calabria (care a oferit 33.000 de dolari) și satul Santo Stefano di Sessanio (care a promis până la 52.500 de dolari), pentru a numi doar câteva dintre acestea.

Italia. 30.000 de euro, suma pe care autoritățile unui oraș pitoresc o oferă oricui decide să se mute acolo

 

Deci, ce trebuie să știți? Ca în cazul oricărui program de acest gen, există o capcană. Trebuie să cumpărați o locuință și să deveniți rezident al Presicce. Locuința trebuie să fie abandonată și trebuie să fi fost construită înainte de 1991. Iar fondurile vor fi împărțite: O parte va merge în cumpărarea locuinței, iar o parte poate fi folosită pentru renovări sau redecorări.

"În centrul istoric există multe locuințe goale construite înainte de 1991, pe care am dori să le vedem din nou vii, cu noi locuitori", a declarat pentru CNN consilierul local din Presicce, Alfredo Palese. "Este păcat să asistăm la modul în care cartierele noastre vechi, pline de istorie, arhitectură minunată și artă, se golesc încet-încet", a continuat el.

Dar nu este o afacere rea: Ca să vă faceți o idee, o casă de 500 de metri pătrați în Presicce costă în jur de 25.000 de dolari.

Pe site-ul primăriei din Presicce vor fi postate informații suplimentare și cereri în următoarele săptămâni.

Presicce a reușit să facă rost de fonduri pentru acest nou sistem, datorită unei fuziuni cu un oraș vecin - Acquarica - în 2019. Populația actuală este acum de aproximativ 9.000 de persoane. "După fuziune, conform legislației italiene, teritoriul nostru mai larg va fi binecuvântat cu mai multe fonduri publice, aproximativ 1 milion de euro pe an pentru mai mulți ani înainte, pe care intenționăm să le investim pentru a revitaliza vechiul cartier", a declarat Palese pentru CNN.

Datând din Evul Mediu, Presicce este plin de arhitectură bine conservată, grădini luxuriante, alei înguste și artă frumoasă. A apărut într-un film britanic numit Walking on Sunshine, care a prezentat palatele prăbușite și bisericile baroce din Presicce. Orașul este înconjurat de terenuri agricole, plantații de măslini și un peisaj ondulat, mărginit de piste de biciclete și trasee de plimbare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel