Italia: 13 medici au murit luptând împotriva coronavirusului. 2.829 de medici şi asistenţi, infectați

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Alți cinci medici italieni au murit din cauza coronavirusului, numărul doctorilor care şi-au pierdut viaţa ajungând la 13. Informaţiile oficiale arată că 2.829 de angajaţi din sănătate au fost deja infectaţi.

Siguranţa personalului medical de prim rang care intră în contact regulat cu pacienţii infectaţi este pusă la încercare din ce în ce mai mult, pe măsură ce numărul de cazuri creşte.

Printre medicii care şi-au pierdut viaţa se numără fostul director general al spitalului Crema, un medic generalist de la spitalul din Bergamo, un pneumolog de la spitalul Sant'Anna din Como, un medic primar din Sagnino, dar şi doi medici pensionaţi, cu vârste de 71 şi 73 de ani, care se oferiseră voluntari în criza medicală provocată de coronavirus. Media de vârstă a medicilor care şi-au pierdut viaţa este de 67 de ani.

Cele mai recente cifre ale lucrătorilor medicali infectaţi au fost lansate de o fundaţie medicală, care a spus că „numărul imens" de medici infectaţi arată că procedurile sunt învechite, iar echipamentele de protecţie sunt „precare şi inadecvate".

În Italia sunt în prezent 47.021 de cazuri, iar vineri a fost înregistrat cel mai mare număr de morţi de pe o zi pe alta. 627 de persoane şi-au pierdut viaţa de joi până vineri. Doar 5.129 de oameni s-au vindecat şi au fost externaţi, scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel