EXCLUSIV  Italia. Suferinţa unei badante românce: "Am văzut înmormântarea tatălui meu pe telefon. Am plâns întruna! Acum e lângă mama"

sursa foto: Flickr.com
sursa foto: Flickr.com

Nimic mai dureros în aceste zile decât pierderea cuiva drag, căruia nu mai poţi să îi spui rămas bun şi şi îi fii alături pe ultimul drum. O spune şi Maria, badantă româncă stabilită în Roma, Italia. 

Maria este una dintre badantele care se poate lăuda cu o viaţă liniştită alături de familiile pe care le-a îngrijit. Se consideră norocoasă că a avut parte de oameni buni.

"Lucrez ca badantă. De când a început pandemia am stat numai în casă, am făcut numai piaţa şi atât, dar am fost plătită. Sunt foarte mulţumită de serviciul pe care îl am. Am întâlnit persoane bune. Fac parte din familia lor. Îi respect şi sunt respectată.

Sunt de 15 ani în Italia şi am lucrat numai ca badantă. Am rămas în relaţii bune cu toţi copiii persoanelor la care am lucrat, am avut mare răbdare", a povestit Maria, pentru ŞtiriDiaspora.ro.

Problemele, însă, au fost altele pentru ea. 

"Voiam să mă duc acasă înainte de a muri taică-meu, dar în acel moment a început pandemia şi a trebuit să mă opresc pe loc. Îmi pare foarte rău dar până la urmă a înțeles şi tatăl meu că nu mă pot duce. Şi s-o dus... alături de mama, care ne-a părăsit acum 15 ani. Cel puţin am fost alături de ea. Acum sunt împreună şi se odihnesc în pace, dar nu-mi vine să cred că tata a murit", spune Maria.

Cel mai trist lucru din viaţa sa a fost să îl privească pe tatăl ei plecând pe ultimul drum, de pe telefon.

"I-am văzut slujba de înmormântare pe telefon cu opt persoane lingă el şi cât a ţinut slujba am plâns întruna. Dumnezeu să-i odihnească în pace".

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.23
YesMy