Italia. Peste 60 de copii români, în școala de vară de la Roma

Vlad Manolache |
Data publicării:

Peste 60 de copii ai familiilor de români din Italia s-au distrat și au învățat la școala de vară organizată în sudul Romei.

Copii români între 6 și 14 ani au petrecut 5 săptămâni la Casale Certosa, unde, indrumați de învățători și profesori calificați, colaboratori ai Institutului Limbii Române în proiectul de predare a limbii, culturii și civilizației românești din Italia și de voluntarii de la Liga Studentilor Romani din Italia, au participat la cursuri de limbă, cultură și tradiție românească, ateliere de pictură, cercuri de istorie și geografie, ateliere de muzică românească, teatru și activități recreative în limba română. Inițiativa a aparținut asociației culturale ARPRO, care a adus în la școala de vară și invitați de seamă. 

Ambasada României în Italia, prezentă în tabără

"Ceremonia a avut ca invitați corul Arpeggio & Roua constituit din membrii fondatori ai asociației ARPRO și duetul acustic Bianca e Folco, care au interpretat melodii corale populare și muzică veche românească. În plus, aproape în fiecare zi ASC a primit invitați speciali: reprezentanți ai Ambasadei României în Italia și ai Accademiei di Romania din Roma, doi artizani de la Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti" din București, video jurnalistul TVR Marius Avădani, scriitorul Valeriu Barbu, chitaristul Giorgio Felicetti, pictorița Elena Dabija, artizanii Elena și Eduard Dascălu, artista Elena Agapi, stomatologul Florina Gheorghe", comunică asociația.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel