Italia. Drama Elenei, asistenta româncă MOARTĂ departe de casă şi de familie: "S-a dedicat trup şi suflet pacienţilor săi"

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:
sursa foto: cremonaoggi.it
sursa foto: cremonaoggi.it

A plecat singură, la Milano. Multă lume moare în singurătate în această perioadă, este adevărat, deoarece celor care pleacă nu li se acordă posibilitatea unei înmormântări creștine. Cu toate acestea, povestea Elenei Nitu Rodica este și mai dramatică, pentru că este una dintre cele care s-au luptat cu Coronavirus în prima linie, scrie cotidianul Cremona Oggi, despre româncă. 

Elena avea 40 de ani. Era originară din Târgovişte, România şi era în Italia de 15 ani, unde lucra ca asistent medical. Lucra la Oglio Po, în secția de dializă a spitalului, unde deseori sunt tratate situații foarte delicate și întotdeauna este nevoie de maxim profesionalism. Tot aici, crede cotidianul italian, este aproape sigur că a contractat virusul.

S-a întâmplat în urmă cu o lună, după care starea Elenei s-a agravat rapid, iar femeia a fost transferată la Milano, continuând să lupte pentru a se putea vindeca sau cel puțin pentru a-şi îmbunătăți starea. 

Acest lucru nu s-a întâmplat: a decedat marți și, din păcate, a plecat fără să aibă aproape vreun membru al familiei, pentru că Elena locuise singură în Italia de când s-a mutat din România şi nu avea copii.

De fapt, părinții și fratele au rămas acasă și au luat legătura cu Ambasada României în Italia pentru a recupera trupul. 

Diplomați speră că blocarea frontierei din aceste săptămâni poate fi depășită, cel puțin pentru a putea repatria trupul femeii.

„A fost o fată drăguță și veselă, întotdeauna loială muncii, pe care a iubit-o cu adevărat: de fapt, s-a dedicat trup și suflet pacienților săi, nu s-a oprit niciodată ”, îşi reamintesc colegii și asistenții de la Oglio Po, care erau, de fapt, familia sa din Italia. 

Este a opta victimă în rândul personalului medical, cea care plătește - la nivel profesional - cea mai mare datorie, fiind supraexpusă riscului: un detaliu pe care nimeni nu ar trebui să-l uite vreodată, conchide presa italiană.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel