Italia. Cine este Irina, românca găsită moartă într-o baracă. A murit înconjurată de mizerie şi şoareci: "A lucrat ca badantă"

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
sursa foto: Flickr.com
sursa foto: Flickr.com

Povestea Irinei, ucisă de sărăcia și greutățile unei vieți „uitate”. Aşa îşi începe Frosinone Today articolul despre românca găsită moartă într-o baracă părăsită în via Santa Maria Torricella de la feriferia oraşului Arnara, situat la marginea Frosinone.

Trăia din mila oamenilor de aproape două luni, de când şi-a pierdut locul de muncă. Lucra ca badantă, însă o dată cu izbucnirea crizei de Coronavirus în Italia, femeia şi-a pierdut jobul şi a rămas pe drumuri.


A dormit pe un pat din paie


Printre roabele vechi, paie, gunoaie și șoareci, Irina a petrecut fiecare noapte din acel moment. Un prieten a ajutat-o să găsească acel loc, acelaşi prieten care a vizitat-o vineri dimineață şi a găsit-o fără suflare. 

A strigat-o de mai multe ori. A crezut iniţial că doarme, iar când s-a apropiat de ea, și-a dat seama că femeia nu mai respiră și a cerut ajutor la 118. Irina era deja moartă, probabil în urma unui stop cardiovascular.


Fără mâncare


Nu mâncase de zile întregi. Trăia din ce primea din cerşit şi spunea că îi este frig. 

O poveste care pare să aparțină altor vremuri, altor locuri și care, în schimb, a avut loc sub ochii și sub nasul a zeci de oameni care nu au înțeles povestea tristă a acestei femei, care lua în fiecare zi la pas drumul care leagă Arnara de Frosinone. Tragea după ea un cărucior uzat, plin de amintiri. Prea puțin pentru a supraviețui unei vieți nemiloase.

 

Autopsia


Autopsia va aduce lumină asupra cauzelor decesului. Legistul va putea să stabilească dacă femeia a avut nevoie de tratament specific și dacă, trăind în diferite condiții, ar fi putut fi salvată.

Potrivit agenzianova.com, femeia ar fi avut probleme cu consumul de alcool.

Citeşte şi: Sfârşit trist pentru o româncă din Italia. A fost găsită moartă într-o baracă murdară

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel