Italia. Ambasada şi Consulatele se redeschid pentru public. Iată programul complet

Andreea Cosma / 15 mai 2020, 21:45 Salveaza PDF Comentarii

Ambasada României în Italia anunţă cetăţenii că se redeschid misiunile diplomatice din peninslulă, începând cu 18 mai.

"Programul de lucru cu publicul la oficiile consulare din Italia începând cu 18 mai 2020

Începând cu 18 mai 2020, Ambasada României în Italia, Consulatele Generale ale României la Milano, Torino, Trieste, Bologna și Bari, precum și Consulatul României la Catania își vor relua activitatea de lucru cu publicul la ghișeu, reconfigurată pe durata decretării stării de urgență.

Activitatea de lucru cu publicul se va desfășura cu respectarea strictă a reglementărilor în vigoare și a măsurilor de prevenire și control a infecțiilor adoptate de autoritățile italiene și române cu scopul combaterii Covid-19 și se va efectua exclusiv pe bază de programare.

Va fi acordată prioritate persoanelor ale căror programări au fost anulate ca urmare a decretării stării de urgență. Ulterior, sistemul de programări accesibil prin platforma http://www.econsulat.ro va afișa locuri disponibile pentru ceilalți solicitanți de servicii. Pentru situații speciale, cu caracter de urgență, cetățenii români sunt rugați să contacteze oficiul consular competent, utilizând datele de contact disponibile pe site-ul Ambasadei (https://roma.mae.ro/node/258).

În conformitate cu măsurile adoptate de autoritățile sanitare, activitatea de lucru cu publicul se va desfășura cu respectarea strictă a următoarelor prevederi:

- Accesul în incinta oficiului consular se va face doar pe bază de programare prealabilă și în funcție de capacitatea maximă de procesare a cererilor, astfel încât să se evite aglomerația. Vă rugăm să respectați ora programării și să vă asigurați în prealabil că sunteți în posesia tuturor documentelor necesare, pentru a evita deplasările repetate.

- Pe durata prezenței la sediul oficiului consular, se va respecta în permanență distanța de siguranță ↔️ de cel puțin 2 metri între persoane;

- Este obligatorie utilizarea măștilor și a mănușilor de protecție;

- Nu va fi permis accesul persoanelor a căror temperatură corporală, măsurată la intrarea în incintă, depășește 37,3 °C.

Vă rugăm să vă conformați indicațiilor personalului consular și ale angajaților însărcinați cu paza și menținerea ordinii, pentru respectarea condițiilor de siguranță.

Persoanele testate pozitiv cu SARS-CoV-2, inclusiv cele asimptomatice, precum și cele care prezintă simptome specifice acestei infecții (inclusiv febră 37,3°C), sunt rugate să renunțe la deplasarea spre oficiul consular. Acestea vor fi reprogramate după consultarea și cu avizul personalului medical.

Combaterea acestei pandemii depinde de responsabilitatea fiecăruia dintre noi. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că măsurile adoptate au ca prioritate protejarea dumneavoastră și a sănătății publice", se arată pe pagina de Facebook a Ambasadei României în Italia.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy