Isterie mondială: A apărut un al treilea monolit metalic, după cel din deșertul Utah și cel de la Piatra Neamț

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un misterios monolit metalic a fost găsit pe vârful unui deal din Atascadero, California, miercuri. Această construcție de metal se potrivește cu alte două găsite în România și Utah în ultimele două săptămâni. Originile monoliților metalici sunt incerte.

Mania monolitului metalic a străbătut lumea în ultimele două săptămâni. Monolitul din România  a apărut vineri, în aceeași zi în care structura „geamănă“ din deșertul Utah a dispărut. Presa din toată lumea a scris despre acest misterios fenomen apărut în România. 

Monolitul românesc - care nu avea o suprafață netedă, la fel ca cel descoperit în deșert, ci era acoperit de cercuri interconectate, cel mai probbil făcute cu un polizor - a stat pe dealul din Piatra Neamț doar patru zile înainte să dispară, marți. La fel ca și în cazul precedent, după ce acesta a dispărut, a doua zi, miercuri,  excursioniștii au găsit monolitul din California, potrivit insider.com.

Oficialii statului Utah au descoperit primul monolit pe 18 noiembrie, dar hărțile Google Earth indică faptul că structura a fost ridicată cândva între august 2015 și octombrie 2016. Cel d in România, spun localnicii, nu a mai fost văzut până săptămâna trecută.

Plasate de extratereștrii?

 

Nu există momentan indicii evidente despre cine a ridicat aceste monolite din metal. Oficialii statului Utah au luat în seamă ideea că extratereștrii au lăsat în urmă structura.

Toate cele trei seamănă cu lespezi uriașe din metal dintr-o scenă iconică din filmul lui Stanley Kubrick din 1968, „2001: O Odiseea spațială”.

Originea și dispariția ulterioară a ambelor monolite rămân un mister, deși o teorie de vârf raportată de The New York Times sugerează că structura din Utah este o lucrare a artistului american John McCracken, decedat în 2011.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel