Israelieni, blocați pe Otopeni. Nu sunt lăsați să intre în țară. Trebuie să aștepte două zile în aeroport 

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Un grup de cetățeni israelieni nu a fost lăsat să intre în țară pentru că în acest moment țările membre ale Uniunii Europene nu primesc cetățeni ai unor țări non UE, granițele fiindu-le închise. 

Din câte se pare grupul era format din mai mulți cetățeni cu legături strânse cu România, care vorbeau și  românește, numai că unii nu aveau cetățenie românească, astfel că nu au fost lăsați să intre în țară, conform prevederilor aplicabile în acest moment. Astfel, ei sunt obligați să aștepte două zile următorul zbor care-i poate duce înapoi în Israel.

"Când am făcut rezervare de bilet nu scria nimic pe site. Nu suntem lăsați să intrăm pentru că suntem turiști și nu avem cetățenie și nici viză de ședere, deci nu putem să intrăm în țară. Singura soluție care ni s-a spus pentru rezolvare este să ne întoarcem în Israel. Trebuie să stăm probabil aici, în aeroport, două zile, atunci când este programat un zbor cu care să ne întoarcem. (...), Am încercat să sunăm la Ambasadă, dar nu am reușit încă să găsesc pe nimeni," a spus Ina Halpirini, unul dintre turiștii israelini blocați pe aeroport, la Antena 3.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel