Israel: Restricții înăsprite, izolare obligatorie şi un aroport închis

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
pacienti_covid_israel_septembrie
pacienti_covid_israel_septembrie

Guvernul a decis închiderea, pentru două săptămâni, a Aeroportului Internațional Ben Gurion. Cei care vor reveni în Israel sunt obligați să respecte instrucțiunile, precum izolarea.

 

Din cauza creșterii numărului noilor cazuri de coronavirus, Guvernul din Israel a decis extinderea restricțiilor  şi prelungirea stării de urgenţă. De asemenea, s-a decis închiderea aeroportului Ben Gurion pentru două săptămâni. În privința avioanelor, există un risc în timpul zborului, deoarece avioanele sunt spații închise, aglomerate.

Pasagerii care vor reveni în țară sunt obligați să respecte regulile statului, cum ar fi izolarea. Pentru vizitatorii străini, granițele sunt închise încă din luna martie. În perioada Sărbătorii de Sucot, care începe vineri seara, trebuie respectată distanța de doi metri.

Adunările în spațiul public sunt limitate la 20 de persoane. Populația se poate deplasa numai la un kilometru de locuință. Responsabili din domeniul sănătății publice au atras atenția că reinfectarea cu noul coronavirus este posibilă.

Cea mai mare rată a infectării este în cartierele cu populație ultraortodoxă. Rabinii le-au cerut adepților să respecte instrucțiunile de sănătate publică. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 1.000 de cazuri noi la Ierusalim și 1.200 - la Bnei Brak, transmite romania-actualitati.ro. În sectorul cu populație ultraortodoxă este dificil să fie impusă izolarea, când sunt 10-12 persoane într-un apartament mic.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel