Israel. Laborator de analize pe aeroportul din Tel Aviv. Călătorii care sosesc sau pleacă, testaţi rapid pentru COVID

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un centru de depistare rapidă a noului coronavirus, ce dispune de propriul laborator,  a fost inaugurat, azi, de premierul israelian Benjamin Netanyahu, pe aeroportul principal al ţării, destinat să faciliteze plecările şi sosirile călătorilor, relatează AFP.

 

 

"Avem aici un sistem inovator cu un laborator pentru testarea rapidă a călătorilor care sosesc sau pleacă de pe aeroport", a declarat premierul Netanyahu, adăugând că acesta ar putea "ajuta transportul aerian să revină mai rapid, mai bine şi mai eficient la normal".

"Vrem să putem reuni Israelul cu lumea", a adăugat el, după ce a refuzat să fie testat pe aeroport, susţinând că a făcut deja acest lucru la biroul său. Centrul deschis pe Aeroportul Ben-Gurion din Tel Aviv permite analiza la faţa locului a testelor călătorilor, cu rezultate gata în şase ore.

 

Testul va costa 33 de euro


Costul testului este de 135 de şekeli (aproximativ 33 de euro) pentru rezultatul rapid şi de 45 de şekeli (aproximativ 11 euro) pentru rezultatele în 14 ore, a declarat ministrul Transporturilor, Miri Regev, la ceremonia de inaugurare.

Rezultatul va fi înscris şi certificat într-un "paşaport medical" care va permite evitarea intrării în carantină, în special în Seychelles şi Dubai. După o creştere a nivelului de contaminări în septembrie, în urma căruia Israelul a înregistrat una dintre cele mai mari rate de infectare din lume, autorităţile au impus un lockdown la nivel naţional, care a condus la reducerea numărului de noi cazuri zilnice sub o mie. Israelul, ţară cu nouă milioane de locuitori, a înregistrat oficial 319.500 de cazuri, dintre care 2.600 de decese.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel