Slovacia. Premierul Igor Matovic, declaraţii: "Am descoperit practic o armă atomică împotriva COVID-19"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
sursa foto: Facebook
sursa foto: Facebook

Slovacia a lansat sâmbătă a doua etapă de testare la nivel naţional pentru depistarea coronavirusului, după un prim val de teste care a dezvăluit că peste 1% din cei 3,6 milioane de oameni testaţi sunt pozitivi, relatează AFP.

"Am descoperit practic o armă atomică împotriva COVID-19", a declarat vineri premierul Igor Matovic reporterilor, lăudând participarea ridicată la teste săptămâna trecută. "Cred că, dacă ajungem la o participare de două milioane, ne putem felicita cu toţii", a apreciat şeful executivului.

Testele antigen dau rezultate rapide - uneori în câteva minute -, dar nu sunt considerate la fel de fiabile ca testele PCR, unde tampoanele nazale trebuie trimise la un laborator pentru analiză.

 

Igor Matovic: Am descoperit practic o armă atomică împotriva COVID-19



Weekendul trecut, au fost efectuate teste antigen asupra a 3,625 milioane de persoane - dintre care 38.359 persoane, adică 1,06%, au dat rezultate pozitive - în această ţară de 5,4 milioane de locuitori, membră a UE.

Sâmbătă, screening-ul are loc în 45 din cele 79 de districte din Slovacia cu cel mai mare procent de cazuri pozitive. Peste 2.700 de staţii de screening sunt deschise între 08:00 şi 20:00 ora locală.

"Situaţia cu privire la noul coronavirus se îmbunătăţeşte în Slovacia", a declarat vineri ministrul sănătăţii, Marek Krajci, subliniind efectul pozitiv al mobilităţii reduse.

Slovacia a declarat starea de urgenţă la 1 octombrie pentru 45 de zile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel