Irlanda. Trei români, prinși cu 414.000 de euro cash la ei. Duși direct la închisoare și banii confiscați

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Trei români au fost prinși de poliție în Dublin cu nu mai puțin de 414.000 de euro cash la ei. Banii au fost confiscați pe loc. 

Incidentul s-a petrecut luni seara, în Blanchardstown, Dublin. Polițiștii irlandezi de la Biroul Droguri și Crimă Organizată au interceptat două mașini și au confiscat aproape jumătate de milion de euro de la trei români.

Potrivit publicației Dublin Live, banii ar avea legătură cu un interlop care strângea sumele din trafic de droguri pentru cel mai de temut cartel de traficanți din oraș, Kinaham, și cu un tâlhar notoriu, care a comis mai multe spargeri înarmat.

Toți cei trei români au fost arestați

 

Agenții de poliție care au au percheziționat cele două mașini au găsit 414.000 de euro în numerar. Astfel, toți cei trei români, în vârstă de 38, 41 și 42 de ani, au fost arestați și transportați la secția Blanchardstown, unde au fost interogați în conformitate cu articolul 50 din Legea privind justiția penală din 2007.

Potrivit sursei citate, anchetatorii au bănuiala că banii sunt ai unei bande criminale care operează în vestul orașului Dublin, cu o puternică asociere cu cartelul Kinahan, cel mai periculos în traficul de droguri din Irlanda.

Această banda e condusă în vestul Dublinului de un tâlhar condamnat, jucător cheie în traficul cu droguri în acea parte a orașului.

Un alt membru cunoscut al bandei este un tânăr de 20 de ani scăpat de curând ca prin miracol dintr-o tentativă de asasinat. Bărbatul are, de asemenea, legături cu așa-numita „Gucci Gang”, bandă violentă din capitala Irlandei.

"Această confiscare de bani este o lovitură uriașă pentru bande. Este o sumă mare care cu siguranță le va perturba operațiunile", a declarat un oficial din poliție.

Cei trei români arestați erau, cel mai probabil, cărăuși ai traficanților și banii urmau să fie spălați, fiind sume obținute din vânzarea de droguri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel