Irlanda de Nord. Comunitatea din Ballymena, ŞOCATĂ după moartea Andreei Maftei. Tatăl fetei: "Ne-a părăsit departe de țară, pe un pat de spital"

Andreea Cosma |
Data publicării:
sursa foto: Facebook
sursa foto: Facebook

O întreagă comunitate o plânge pe Andreea Maftei, o româncă în vârstă de 32 de ani, care a murit după ce a fost depistată pozitiv cu noul coronavirus. Tatăl ei a fost cel care a împărtăşit teribila veste pe pagina sa de socializare, iar mai multe lumânări, flori şi mesaje de condoleanţe au început să apară la cafeneaua din Ballymena, unde românca a lucrat timp de 12 ani.

La sute de kilometri distanță în România, Mircea Șerban a primit vestea că niciun tată nu vrea să audă vreodată, că fiica sa, care a părăsit țara natală în speranța unei vieți mai bune în Irlanda de Nord, a murit.

„Aceasta este Andreea, fiica noastră, care pe 13 august, în jurul orei 23:00, a trecut printre îngeri, ucisă de acest mizerabil virus care a ucis sute de mii de oameni. La numai 32 de ani ne-a părăsit departe de țară, în Irlanda, pe un pat de spital din Ballymena”, a scris tatăl Andreei.

Cunoscută în comunitatea din Ballymena, Andreea a lucrat în populara cafenea Nobel din oraș.

Un prieten de familie a vorbit pentru Love Ballymena despre cum Andreea a primit recent un rezultat pozitiv al testului pentru COVID-19 și a fost tratată pentru virus.

La începutul acestei săptămâni, Nobel Cafe a dezvăluit într-o declarație că un membru al personalului a fost testat pozitiv, iar afacerea se va închide temporar pentru o curățare profundă.

Scriind pe social media marți (11 august), Nobel Cafe, a declarat:

"Nobel Café a fost înștiințat că un membru al echipei noastre care nu se ocupă de clienți a dat rezultate pozitive pentru Covid-19. În prezent, acest angajat se autoizolează și nu a lucrat.

Ca măsură de precauție, tot personalul a fost supus testării astăzi, 11 august 2020. Deoarece sănătatea și siguranța dvs. clienților noștri fideli, a personalului nostru fantastic și a iubitei noastre comunități Ballymena sunt prioritatea noastră absolută, am luat precauția de a închide restaurantul nostru timp de 24 de ore pentru a permite o curățare profundă.

Vrem să vă asigurăm că vom continua să aplicăm cele mai înalte standarde de igienă care au devenit sinonime cu numele Nobel și să urmăm toate îndrumările guvernamentale pentru a proteja și păstra pe toată lumea în siguranță. Această închidere temporară este o măsură de precauție care depășește sfaturile pe care le-am primit, dar prețuim sănătatea dvs. mai mult decât afacerea. Am dori să profităm de această ocazie pentru a mulțumi tuturor pentru înțelegerea lor”, a transmis cafeneaua la aflarea veştii că Andreea a fost depistată pozitiv cu COVID-19.

 

Flori, lumânări şi mesaje pentru Andreea

 

Pe măsură ce știrile s-au răspândit în comunitatea Ballymena, joi seara târziu, flori și lumânări au fost lăsate în afara cafenelei de pe strada Bisericii și a fost plasat un mesaj pe peretele spațiului unde cineva a spus:

„Nu te vom uita niciodată, Andreea!”

Nobel Cafe a postat o declarație pe social media de vineri Mornington, împărtășindu-și șocul și amploarea de a pierde un coleg apreciat și un prieten iubit.

„Prietenii și familia de la Nobel Cafe sunt cu adevărat devastați de decesul dragei noastre prietene și colege Andreea Maftei. Inimile noastre se îndreaptă către iubitul soț al Andreei, Ovidiu, părinții, bunicii și cercul familiei. Andreea a lucrat cu noi timp de doisprezece ani fantastici, nu numai că a fost o angajată de încredere, ci și o prietenă foarte loială. Suntem uimiți de veștile devastatoare".

„Sănătatea de mediu, Agenția de Sănătate Publică și Urmărirea Contractelor NIC au ajuns la concluzia că acesta este un focar bazat pe comunitate și nu prin premisa noastră alimentară.

„Din păcate, Andreea a fost luată de lângă noi în condiții îngrozitoare. Am solicitat sfaturi legale și nu vom tolera lipsa de respect sau abuzul online față de această situație. Vă rugăm să fiți amabili, întrucât ne întristează pierderea Andreei și ce a însemnat ea pentru noi. Acesta este al doilea membru al personalului pe care l-am pierdut în timpul acestei pandemii oribile, după cum știți că Roisin a murit de cancer în iunie. Știm că Roisin o va aștepta pe Andreea și o rugăm să aibă grijă de ea.

Declarația a continuat: „Suntem cu inima frântă. Ne va lipsi pentru totdeauna. Nu putem să exprimăm în cuvinte. Din respect pentru Andreea și șocul pe care a provocat-o această veste în rândul personalului nostru, vom închide cafeneaua astăzi și mâine. Aveţi grijă de voi! Cu drag, Nobel x”.

Într-adevăr, gândurile și rugăciunile comunității Ballymena sunt alături de familia și prietenii Andreei în acest moment extrem de trist, conchide publicaţia citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel