Iranul plănuieşte un lockdown pe termen nedefinit. Preşedintele ţării: "Măsurile de izolare sunt necesare pentru a salva vieţi"

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
covid_medici_echipamente
covid_medici_echipamente

Autorităţile plăînuieşc să intre într-o nouă fază a măsurilor anti-coronavirus, cu un lockdown strict şi pe termen nedefinit la nivelul întregii ţării, în încercarea de a limita răspândirea puternică a pandemiei în Iran, relatează DPA.

"Aceste măsuri de izolare vor intra în vigoare la 21 noiembrie şi sunt necesare pentru a salva vieţi", a spus sâmbătă preşedintele Hassan Rouhani într-un discurs televizat. Restricţiile asupra vieţii publice vor continua pe termen nedefinit, până când numărul de noi cazuri de infectări cu coronavirus şi cel al deceselor vor scădea, a adăugat el.

"Oamenii trebuie să accepte realitatea amară că această problemă va rămâne cu noi mult timp şi că vom fi nevoiţi să trăim cu acest musafir nedorit în această perioadă", a spus Rouhani. Detaliile despre noile restricţii, inclusiv despre sectoarele economice care vor fi afectate şi dacă vor fi impuse de asemenea şi interdicţii de circulaţie, vor fi anunţate de echipa de criză privind coronavirusul până la 21 noiembrie, a precizat preşedintele iranian.

Rouhani s-a opus în ultimele luni unei reveniri la lockdown-ul total impus la începutul anului, invocând considerente economice. Cu toate acestea, o înmulţire dramatică a numărului de noi cazuri în ultimele săptămâni a forţat aparent guvernul să îşi schimbe poziţia. Bilanţul oficial al deceselor cauzate de pandemie în Iran este în prezent de peste 40.000, în timp ce numărul cazurilor de coronavirus confirmate până acum a ajuns la aproape 740.000. Cu toate acestea, capacitatea de testare este limitată, ceea ce înseamnă că numărul real de cazuri ar putea fi de două ori mai mare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel