Germania: Aproape 22.500 de cazuri de noi infectări COVID, raportate sâmbătă

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Numărul cazurilor confirmate de coronavirus în Germania a crescut cu 22.461 până la 775.556, au declarat reprezentanții Institutului Robert Koch (RKI) pentru controlul bolilor infecțioase, transmite Reuters. Numărul deceselor a crescut cu 178 de cazuri, ajungând la un total de 12.378.

Germania a impus la 2 noiembrie o nouă "închidere" anticoronavirus, activitatea restaurantelor, a muzeelor şi a altor locuri publice, cu excepţia magazinelor, fiind suspendată. RKI a indicat anterior că va dura două până la trei săptămâni ca măsurile să-şi arate efectul, având în vedere timpul trecut de la infectare până la manifestarea simptomelor şi testare.
Cel mai recent vârf de contaminări, 23.399, a fost raportat sâmbăta trecută.

Ministrul german al sănătăţii a afirmat vineri că este prea devreme să se spună dacă restricţiile impuse la 2 noiembrie vor trebui prelungite şi dincolo de luna în curs, scrie Agerpres. "Vom vedea în următoarele câteva zile dacă au efect", a spus ministrul Jens Spahn pe postul de televiziune ARD.

Cancelarul german Angela Merkel şi liderii landurilor germane se vor reuni din nou luni pentru a analiza dacă măsurile din 2 noiembrie au fost suficiente pentru a stăvili numărul de infectări, ce riscă să supraaglomereze spitalele. Jens Spahn a mai avertizat că este improbabil ca în decembrie viaţa să devină la normal şi că probabil nu se vor putea desfăşura evenimente cum sunt petrecerile "corporate" de Crăciun, petrecerile aniversare sau de nuntă. "N-am spus niciodată că luna noiembrie va fi foarte grea şi pe urmă totul va fi ca înainte", a insistat ministrul german.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel