Iranul acuză dur România: „Magistratul ucis e în viaţă!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură Europa Liberă
Sursa foto: captură Europa Liberă

Un fost membru al Parlamentului iranian, Mehdi Kouchakzadeh, pune la îndoială moartea lui Gholam Reza Mansouri, la București. Potrivit sursei citate, un editorialist al unui influent ziar iranian spune că „decesul e din vină celor care îl aveau sub supraveghere”.

Chiar dacă oficialii români l-au declarat mort pe Gholam Reza Mansouri, în Iran sunt voci care pun la îndoială decesul judecătorului acuzat că a luat mită 500.000 de euro, arată Ziare.com, citând o postare a fostului parlamentar iranian Mehdi Kouchakzadeh, care a arătat pe Instagram că pune la îndoială moartea lui Mansouri.

„Neconcordanță între imaginile cu Mansouri în viață și cele cu presupul sau cadavru, aflat în sacul medicilor legiști, a fost remarcată și de mine și mi s-a părut o chestie ciudată. De ce n-avem nicio imagine cu cadavrul, în locul în care a aterizat? Cu banii nemunciți, poți să mori, dar să rămâi în viață. Poți să faci aranjamente și cu moartea”, a scris, Kouchakzadeh pe Instagram.

 

„Moartea lui Mansouri e suspectă și extrem de complicată”



Potrivit sursei citate, la rândul sau, Masih Mohajeri, editorialist în influentul ziar iranian „Jomhori Eslami” a lansat un atac dur la adresa României, arătând că autoritățile române sunt responsabile de moartea lui Mansouri.

„Moartea lui Mansouri e suspectă și extrem de complicată. Ea reprezintă un avertisment pentru sistemul nostru judiciar. Potrivit poliției române, Mansouri era sub control judiciar, ceea ce înseamnă că el era sub supravegherea autorităților române. De aceea, când moare un asemenea om, decesul sau e din vină celor care îl aveau sub supraveghere. Astfel, ipoteza unei sinucideri iese din discuție și vorbim, clar, despre o crimă. Indiferent de cine e criminalul, fie că e român sau de altă naționalitate, România trebuie să răspundă”, a scris Mohajeri.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel