ÎPS Teodosie, despre pelerinii care s-ar putea infecta cu COVID-19: „Dacă este momentul să plece din viaţa aceasta, pleacă la Dumnezeu“

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
ips_teodosie_arhiepiscop
ips_teodosie_arhiepiscop

Ierarhul Tomisului a declarat într-un interviu că pelerinii care vin în pelerinaj vin la sărbătoare şi dacă acesta este momentul să plece din viaţa aceasta ei pleacă la Dumnezeu.

Întrebat de moderatorul de la Constanţa TV dacă nu cumva pierderea unei singure vieţi omeneşti în urma posibilei infectări cu coronavirus la pelerinaj ar fi un preţ prea mare plătit pentru ca evenimentul religios să aibă loc, ÎPS Teodosie a răspuns: „Nu, cine vine la această sărbătoare, iar acolo este momentul să plece din viaţa aceasta, el pleacă la Dumnezeu. Dar a venit la sărbătoare. A venit însetat cu sufletul după Dumnezeu. Noi nu îi chemăm cu forţa, îi invităm.  Este cuvântul Mântuitorului. Cine voieşte, să vină. Niciodată nu se poate substitui casa Bisericii. Biserica e Biserica, iar casa noastră este casa noastră.datoria noastră pentru a veni la acel ce ne-a creştinat este pentru absolut toţi. Eu îmi fac datoria de păstor. Este datoria să îi chem pe toţi la locul acesta sfânt. De aceea, voi face invitaţie publică, inclusiv preşedintelui României, premierului, miniştrilor, dar şi parlamentarilor. Cine crede, să vină”. 

ÎPS Teodosie a primit deja primul refuz la invitaţia adresată Statului român la sărbătoarea naţională religioasă a Sfântului Andrei, patronul spiritual al românilor. Praznicul are loc la 30 noiembrie şi era marcat la Constanţa printr-un pelerinaj tradiţional la Peştera din sud-vestul Dobrogei, din comuna Ion Corvin, unde credinţa spune că sfântul a vieţuit înainte de a pleca spre locul unde avea să moară, la Patras, în Grecia.

La pelerinajul de la Peştera Sfântului Apostol Andrei au voie să participe doar localnicii, cei cu buletin de comuna Ion Corvin. Pe acest motiv a declinat prefectul Silviu-Iulian Coşa invitaţia Bisericii la pelerinaj „întrucât respectă prevederile legii, nefiind locuitor al comunei Ion Corvin“.  „Înainte de toate, suntem conştienţi de importanţa sărbătorii dedicate Sfântului Apostol Andrei, data de 30 noiembrie fiind, în fiecare an, una plină de însemnătate pentru orice creştin-ortodox român. Autorităţile au, ca principală misiune, grija faţă de fiecare cetăţean, indiferent de locul de origine, domiciliu sau confesiune“, a transmis Prefectura Constanţa în seara de sâmbătă, 28 noiembrie, la câteva ore de la comunicatul Arhiepiscopiei Tomisului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel