Iordache: România tratează serios chestiunile europene

Liviu Ludovic / 1 apr 2019, 12:54 Salveaza PDF Comentarii

Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene a închis, la jumătatea mandatului, 80 de dosare, iar acest lucru arată "seriozitatea cu care România tratează chestiunile europene", a afirmat, luni, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache.

El a vorbit în deschiderea Conferinţei Interparlamentare privind Viitorul Uniunii Europene, organizată în cadrul Preşedinţiei rotative a României la Consiliul Uniunii Europene, la Palatul Parlamentului.

"Pe durata celor trei luni ale preşedinţiei române, România a contribuit la discuţiile privind dosarele legislative europene în derulare, reuşind să încheie la jumătate de mandat peste 80 de dosare, cât şi aproape 10 interpretări comune. Această situaţie publicată recent de Consiliul Uniunii Europene denotă implicarea şi seriozitatea cu care România tratează chestiunile europene", a afirmat Iordache.

El a vorbit despre beneficiile Uniunii Europene şi despre perspectivele unui eventual Brexit fără acord.

"Suntem conştienţi de beneficiile incluse de apartenenţa la Uniunea Europeană şi dorim să luăm decizii în concordanţă cu interesele cetăţenilor europeni. Atunci când vorbim despre interesele cetăţenilor europeni nu putem să nu ne gândim la evoluţiile din ce în ce mai îngrijorătoare privind Brexit-ul, din această perioadă. În pofida tuturor prevederilor recente un eventual Brexit fără acord ar avea efecte dezastruoase asupra cetăţenilor şi companiilor europene. Pe durata negocierilor dure din ultimele luni, Uniunea Europeană a rămas unită, pregătindu-se pentru orice scenariu posibil", a adăugat el.

Totodată, Iordache a remarcat că piaţa unică este "una dintre cele mai mai mari realizări ale Uniunii Europene".

Conferinţa Interparlamentară privind Viitorul Uniunii Europene are loc luni şi marţi, la Bucureşti.

Conferinţa se va încheia cu semnarea unei Declaraţii Comune, document care va fi transmis ca aport parlamentar pentru Summit-ul UE din 9 mai 2019, de la Sibiu. 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy