Ionel Arsene s-a autosuspendat din funcția de președinte al PSD Neamț, în urma prăbușirii podului de la Luțca

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Ionel Arsene s-a autosuspendat din funcţia de preşedinte al filialei PSD Neamţ, în urma incidentului de la Luţca, unde un pod aflat în administrarea Consiliului Judeţean, ce fusese reabilitat în urmă cu câteva luni, s-a prăbuşit. 

Întrebat dacă s-a autosuspendat din funcţia de preşedinte al filialei, Ionel Arsene - care este şi preşedinte al CJ Neamţ - a declarat, joi, pentru AGERPRES, că informaţia este reală.

Totodată, acesta a confirmat că preşedinte interimar al filialei PSD Neamţ este preşedintele executiv Daniel Harpa.

În urmă cu o săptămână, podul de la Luţca, reabilitat cu peste 7 milioane lei prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, s-a prăbuşit în timp ce pe el rulau un autocamion şi o autoutilitară.

O persoană a fost rănită uşor în urma incidentului.

Traficul rutier în zonă a fost deviat pe alte rute, urmând ca Armata să facă un pod de pontoane până la construcţia unui pod nou.

DNA a deschis un dosar penal in rem ca urmare a acestui incident.

De asemenea, IPJ Neamţ are în lucru două dosare penale, unul pentru vătămare corporală din culpă, iar altul pentru abuz în serviciu. 

Ciolacu anunțase cu marți că o suspendare a lui Ionel Arsene din funcția de președinte PSD Neamț ar detensiona situația

 

„Nu știu cui să-i cer mai repede explicații... constructorului, președintelui Consiliului Județean, ISC, Ministerului Dezvoltării... Părerea mea e că ancheta trebuie să se desfășoare rapid. Am înțeles că există o solicitare, am vorbit cu Sorin Grindeanu, ca și la nivelul CNAIR să se facă o expertiză rapidă. Am văzut implkicarea prim-ministrului. Din punct de vedere politic, am vorbit cu dl. Arsene... Con suiliul Județean este beneficiarul, dar nu cel care urmărește fazele de proiectare sau expertize. Eu cred că dl. Arsene are maturitatea politică - eu știu că e un bun coleg - și pe perioada anchetei cred că o suspendare din funcția de președinte PSD Neamț ar detensiona acest moment, până vor veni rezultatele anchetei”, spune Marcel Ciolacu.

În aprilie 2022, președintele PSD, Marcel Ciolacu, spunea că a discutat cu președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, după condamnarea sa la 8 ani și 4 luni de închisoare, și a precizat că așteaptă „decizia sa politică”.

„Am avut o discuție cu domnul Arsene, ca doi colegi, ca doi camarazi. Nu era într-o situație convenabilă. În următoarele zile voi avea o conversaie în privința deciziei sale politice. Corect și colegial este să aștept o decizie politică a domnului Arsene. E mult prea proaspătă (decizia instanței - n.r.). Urmează să avem alte discuții”, a spus președintele PSD.

Întrebat, în continuare, dacă în lipsa unei decizii din partea lui Arsene, va decide el excluderea din PSD, după condamnare, Ciolacu a spus că „nu e un moment fericit nici pentru domnia sa, nici pentru familia domniei sale, nici pentru partid”.

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a fost condamnat la 8 ani și 4 luni de închisoare, decizia fiind a magistraților Tribunalului Bacău. Sentința nu este definitivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel