Iohannis, prima reacție publică după prelungirea stării de alertă: „Virusul nu pleacă dacă votează sau nu Opoziția!”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Klaus Iohannis are astăzi prima reacție publică după ce Guvernul a adoptat Hotărârea privind prelungirea stării de alertă în România, act normativ contestat de PSD la Curtea Constituțională, care reclamă „un abuz de putere” al Guvernului Orban.

Iohannis a vizitat Unitățile Mobile ATI de la Romexpo. La finalul vizitei, președintele susține o declarație de presă.

„Este impresionant ce am văzut astăzi. Aceste unități vor putea fi folosite acolo unde este nevoie pentru pacienți COVID, sperăm că vor fi din ce în ce mai puțini, dar și pentru alte situații.

Este rezultatul unui parteneriat foarte frumos!

Nu pot să nu menționez epidemia cu ocazia căreia s-a realizat acest proiect. Sunt îngrijorat pentru că am văzut un număr mare de noi pacienți infectați cu coronavirus. S-a renunțat la anumite restricții, dar să fiu foarte clar: virusul nu pleacă în vacanță, nu pleacă nici dacă votează sau nu Opoziția.

Dragi români, feriți-vă de virus! Au rămas în vigoare măsuri de bun simț, foarte importante - masca, distanța, igiena mâinilor. Nu dorim să reimpunem măsuri de restricții, pentru că vrem să revigorăm activitatea economică. Această nouă normalitate nu poate fi un succes fără respectarea unoe norme minimale.

Despre sesizarea CCR de către PSD: Guvernul a procedat conform legii, dacă vineva din Parlament are altă părere, are dreptul constituțional. Felul în care a procedat Guvernul este și legal și oportun, e o abordare utilă, corectă, de bun simț. Abordarea așa-zisei Opoziții din Parlament se bazează pe o abordare de tip elecolaist.

PSD încearcă să mai câștige niște voturi și nu face decât să inducă nesiguranță”, a declarat Iohannis.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel