Iohannis, prima REACȚIE după decizia CCR privind Bugetul. LIVE UPDATE

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
Klaus Iohannis - Administratia Prezidentiala
Klaus Iohannis - Administratia Prezidentiala

Preşedintele Klaus Iohannis face primele declaraţii după ce Curtea Constituţională a României a respins sa privind Legea bugetului de stat pe anul 2019, stabilind că actul normativ este constituţional. CCR a admis totuși sesizarea privind Legea plafoanelor.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că decizia CCR cu privire la legea plafoanelor demonstrează că PSD legiferează "imoral", "prost" şi "neconstituţional".

"Decizia de astăzi a CCR cu privire la legea plafoanelor demonstrează încă o dată că PSD legiferează nu numai imoral şi prost, dar şi neconstituţional", a afirmat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Curtea Constituţională a României a admis miercuri, cu unanimitate de voturi, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis asupra Legii pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019.

Știridiaspora îți prezintă cele mai importante declarații ale șefului statului:

- Nu voi comenta decizia CCR. Bugetul rămâne unul bazat pe cifre false. Guvernul PSD este incompetent.

- Avem cel mai slab guvern din era post-decembrista. Bugetul e construit pe un scenariu fantezist, fara garantii de punere în aplicare.

- Bugetul prezentat de PSD a fost gândit pentru a servi intereselor politice ale unu grup restrâns. Agenda PSD nu are nici o legătura cu economia sau cu situația românilor.

- Bugetul prevede alocări enorme pentru partide, dar nu se găsesc bani pentru alocațiile copiilor. Guvernul inventează măsuri care sfidează logica economică.

- Se caută noi și noi soluții extreme pentru a face rost de bani. Cine va deconta pentru dezastrul din economie? Cetățenii și mediul privat: prețuri în creștere, taxe și impozite suplimentare. Aceasta este oferta generoasă a PSD-ului.

- PSD strigă pe toate canalele că de vină sunt alții. O spun clar, PSD-ul este de vină că România nu s-a dezvoltat. Efectele guvernării dezastruoase trebuie limitate. Nu voi renunța să lupt pentru buna funcționare a statului și economia de piață.

- Dacă PSD nu poate guverna, să PLECE

- Propaganda PSD-istă repetă obsesiv că bugetul este unul a investițiilor pentru, totuși în buget se prevede o reducere semnificativă pentru invstițiile locale. Investițiile anunțate sunt cu un miliard mai mici față de cele din 2019. Se taie 1 miliard.

- PSD este singurul vinovat pentru intârzierea bugetului.

- Voi retrimite Parlamentului bugetul pentru corectură și îmbunătățire. "Faceți un buget sănatos pentru România!"

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel