Iohannis, mesaj la întâlnirea cu românii din Silicon Valley: "Nu am ce lecții să vă dau, poate aveți dumneavoastră"

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu românii din Silicon Valley, SUA. Președintele României le-a spus că nu are ce lecții să le dea acestora, poate doar să asculte unele lecții care ar putea folosi României. 

Presedintele Klaus Iohannis spune că în acest moment România are o problemă demografică gravă, populația fiind tot mai îmbătrânită.

"Am vrut să mă întâlnesc cu oameni de afaceri, oameni din cercetare din comunitatea românească pentru a vă asculta. Nu am niciun fel de lecții să vă dau, dar poate aveți dumneavoastră unele lecții care ne-ar folosi.

Sunteți, cum a spus domnul ambasador foarte bine, oameni de succes și chiar mă interesează să știu ce ar trebui să se întâmple ca acest succes al dumneavoastră să se fi întâmplat în România sau să se întâmple altora în România.

Nu vreau sub nicio formă să chestionez motivațiile dumneavoastră pentru care ați plecat din România, aceasta este chestiunea fiecăruia, dar, cu siguranță, există câteva zone unde puteți să ne spuneți cum credeți că ar fi fost bine să funcționeze lucrurile în România.

Poate știți, poate nu știți, am lansat acum câțiva ani un program național care se numește România Educată, fiindcă, după părerea mea, fără un tineret bine educat și bine pregătit pentru piața muncii, pentru învățământ, pentru cercetare, România nu are niciun fel de șansă.

Suntem o țară cu o problemă demografică gravă, populația îmbătrânește, suntem tot mai puțini, și, ca să rămânem în top, trebuie să fim tot mai performanți. Or, tot mai performanți se poate doar tot mai bine pregătiți. Dar, evident, continuarea educației este integrarea în piața muncii și este clar că scopul unei educații de foarte bună calitate este ca fiecare român să își găsească locul potrivit și să aibă succes în munca pe care o depune - și, varianta cea mai bună, să-i și placă ceea ce face. Deci cam asta aștept să îmi spuneți dumneavoastră, cum vedeți aceste lucruri realizabile la noi, că aici știți," a spus Klaus Iohannis

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel