Iohannis, mesaj pentru părinți înainte de începerea școlii: "Nu putem reduce la ZERO riscul de infecție"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
presidency.ro
presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri seară, că școala va începe pe data de 14 septembrie, precizând că nu se poate reduce la zero riscul de infectare. Totodată, șeful statului a precizat că decizia de a deschide şcolile, deşi nu este una uşoară, e ''corectă şi necesară''.

Klaus Iohannis a adresat un mesaj părinţilor, încurajându-i să-i trimită pe copii la şcoală.

Vă încurajez să îi trimiteți pe copii la școală”, le transmite președintele Klaus Iohannis părinților îngrijorați de începerea școlii: „Să le explicați că, pentru un timp, școala va fi diferită”.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că școala începe în 14 septembrie în condiții cu totul diferite față de anii trecuți.

Conform șefului statului, există „doar câteva localități” în care educația se va relua exclusiv online, iar în altele se va desfășura în sistem hibrid, în funcție de situația epidemiologică și de condițiile logistice existente.

„Autoritățile centrale și locale, dar și conducerile unităților de învățământ au implementat o serie de proceduri pentru a limita riscul de transmitere a Covid-19 în comunitatea școlară, dar eficiența lor depinde în bună parte de colaborarea cadrelor didactice, a părinților și evident a elevilor. Nu putem reduce riscul de infectare la zero, dar în același timp este foarte important să conștientizăm că prin respectarea regulilor de bază fiecare contribuie la siguranța întregii comunități”, a spus Iohannis.

Potrivit acestuia, limitarea accesului la educație are consecințe negative majore pentru generațiile tinere și afectează viitorul tuturor.

„Așadar, decizia de a deschide școlile, deși nu este una ușoară, este corectă și necesară”, a adăugat Iohannis.

Șeful statului s-a adresat și părinților care „în mod firesc sunt preocupați și îngrijorați de modul în care vor evolua lucrurile începând cu 14 septembrie”: „Vă încurajez să îi trimiteți pe copii la școală și să le explicați că, pentru un timp, școala va fi diferită, dar dacă vom respecta cu toții regulile, vom depăși cu bine această situație”.

VIDEO

 

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel