Iohannis despre începerea anului de învăţământ: Elevii trebuie să meargă la şcoală. Măsurile nu sunt complicate

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
klaus_iohannis_romania
klaus_iohannis_romania

Preşedintele Iohannis a declarat, în urmă cu puţin timp, că elevii trebuie să meargă la şcoală, iar măsurile anunţate de Ministerul Sănătăţii nu sunt complicate.

Fiind întrebat cum ar reacţiona în calitate de profesor, dacă un elev v-ar spune că are febră, Klaus Iohannis a precizat că acesta trebuie trimis la medic.

„Când un elev acuză simptome evident că trebuie trimis la doctor să vadă care este problema. Este însă foarte clar că școala nu va începe ca de obicei, când lumea se aduna în curtea școlii, toți bucuroși că începe școala. Nu se vor aduna, dar școlile se vor deschide, pentru a evita o generație pierdută. Copiii trebuie să se întâlnească cu alți copii de vârsta lor. Măsurile nu sunt complicate, regulile de bază sunt aceleași - masca, distanța, igiena. Restul sunt chestiuni de specialitate, ce se face când în școală apar cazuri de boală, care școală se închide, care nu“, a subliniat preşedintele ţării.

„Fiecare trebuie să-și asume rolul care îi revine“

 

La întrecarea ce le-ar transmite părinților care nu vor să semneze declarația care ar atrage răspunderea penală asupra lor, Klaus Iohannis a precizat următoarele:  „În condițiile în care numărul de bolnavi crește zilnic, noi măsuri de relaxare nu sunt posibile Cred că nu trebuie să ne formalizăm prea tare. Am constatat la toți părinții o preocupare firească față de sănătatea copiilor. Evident că părinții vor urmări starea de sănătate a copiilor și sigur că au partea lor de răspundere.  Dacă nu sunt sănătoși, să-i țină acasă, să consulte medicul de familie. Nu trebuie să căutăm soluții sofisticate, birocratice, fiecare trebuie să-și asume rolul care îi revine“.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel