Iohannis, atac dur la guvernele PSD-iste: "Au neglijat total așteptările românilor"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Klaus Iohannis a participat, miercuri, la evenimentul de prezentare a Planului de Relansare Economică al Guvernului PNL. 

"Modelul economic al guvernărilor PSD din ultimii ani, bazat exclusiv pe consum și fără nicio viziune pe termen lung, a neglijat total așteptările românilor, care au sperat că viața lor se va îmbunătăți semnificativ și durabil.

Românii ar fi trebuit să beneficieze deja de infrastructură de transport modernă și europeană, de școli demne de secolul 21, de spitale performante, de acces la rețeaua de gaze, de securitate energetică, de industrie competitivă și agricultură prosperă. 

În schimb, România este pe ultimul loc în UE la calitatea drumurilor și în jumătatea inferioară la clasamentul eficienței transportului. În ceea ce privește digitalizarea, lucrurile stau la fel de rău. Relația dintre stat și cetățean este încontinuu îngreunată de absența pe scară largă a serviciilor publice digitale. 

Însă, am realizat în această perioadă scurtă că ceea ce ani de zile a fost imposibil a devenit, iată, posibil. Trebuie să se transforme cât mai curând în normalitate. Au fost găsite soluții pentru digitalizarea activității în administrația publică și nu numai. 

Dragi români, avem o singură cale de a ne dezvolta economic: să investim în viitorul nostru și să reclădim România din temelii", a spus președintele Klaus Iohannis. 

Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică, document intitulat "Reclădim România", este prezentat miercuri de Guvern, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis.

În cadrul evenimentului de lansare, şeful statului a deschis seria alocuţiunilor, fiind urmat de premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, ministrul Economiei, Virgil Popescu, şi ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

VIDEO

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel