Iohannis, anunț de ULTIMĂ ORĂ. Cum s-a implicat România în criza din Republica Moldova

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Klaus Iohannis susține că ultimele evoluții politice de la Chișinău pot scoate Republica Moldova din criză și contribuie la o tranziție pașnică a puterii.

Partidul Democrat din Republica Moldova, condus de oligarhul Vladimir Plahotniuc, a decis astăzi să cedeze puterea Guvernului învestit de majoritatea ACUM - PSRM și condus de Maia Sandu.

Administrația prezidențială susține într-un comunicat că evoluțiile sus-menționate au avut loc în contextul unei vizite, astăzi, la Chișinău a consilierului prezidențial pentru politică externă, Bogdan Aurescu, alături de secretarul de stat din MAE Dan Neculăescu și Daniel Ioniță, ambasadorul României în Republica Moldova.

„Programul a cuprins o reuniune de coordonare cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, Dereck Hogan, precum și întâlniri cu forțele și actorii politici implicați în criza în curs din Republica Moldova: liderii Blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase, liderii Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc și Pavel Filip, liderul PSRM, Zinaida Greceanîi, și Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon”, se arată în comunicat.

 

Aurescu a reiterat apelul României la calm

 

Potrivit sursei citate, Aurescu a reiterat apelul României la calm, reținere și necesitatea ca toate forțele politice să acționeze cu responsabilitate pentru a asigura stabilitatea Republicii Moldova.

De asemenea, Aurescu a făcut un apel la dialog politic pentru soluționarea cât mai rapidă, pe cale pașnică, a crizei politice, în conformitate cu valorile și principiile Uniunii Europene, inclusiv ale statului de drept, potrivit HotNews.ro.

Consilierul prezidențial a mai susținut necesitatea continuării poziției Republicii Moldova în privința reglementării dosarului transnistrean, cu respectarea integrității teritoriale a Republicii Moldova în granițele sale internațional recunoscute și cu respectarea vectorului său pro-european, precum și importanța consolidării comunității de limbă, cultură și istorie care stă la baza relației speciale cu Republica Moldova.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel