Klaus Iohannis, discuție telefonică cu Macron: I-a mulțumit pentru ajutorul oferit românilor

Liviu Ludovic / 30 apr 2020, 14:30 Salveaza PDF Comentarii

Klaus Iohannis a discutat telefonic, joi, cu Emmanuel Macron, despre medicii români care luptă împotriva COVID-19 pe teritoriul Franței. De asemenea, șeful statului român a vorbit și despre faptul că numărul persoanelor infectate și al celor care au decedat este încă în creștere în România. 

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut, joi, o convorbire telefonică cu președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron.

"Pe fondul crizei provocate de răspândirea la nivel global a noului coronavirus, care afectează deopotrivă Franța și România, Președintele Klaus Iohannis a transmis condoleanțe pentru pierderile de vieți omenești înregistrate, arătând că țara noastră este deplin solidară cu poporul francez în aceste momente dificile", potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Klaus Iohannis a exprimat convingerea că România și Franța vor depăși această criză și vor putea să-și reconstruiască economiile naționale în beneficiul cetățenilor din cele două state.

În cadrul discuției, președintele României a subliniat „caracterul special, istoric, al relațiilor franco-române, fundamentate pe Parteneriatul Strategic dintre cele două țări", care a fost reconfirmat la cel mai înalt nivel prin semnarea, în noiembrie 2018, a Declarației Politice dintre România și Franța.

Iohannis a mulțumit Franței pentru ajutorul oferit

 

"Președintele Klaus Iohannis a mulțumit Franței pentru ajutorul oferit în repatrierea cetățenilor români aflați în state din afara Uniunii Europene. Președintele României a prezentat omologului său măsurile luate de țara noastră pentru identificarea și tratarea persoanelor infectate cu coronavirus. În acest context, Președintele Klaus Iohannis a subliniat că în România numărul persoanelor infectate și al celor care au decedat este încă în creștere și că, potrivit experților, în țara noastră încă nu s-a atins vârful epidemiei. Totodată, Președintele României s-a referit la importanta comunitate românească din Franța, ai cărei membri au dovedit solidaritate cu poporul francez. În acest context, Președintele Klaus Iohannis a subliniat implicarea în eforturile de combatere a epidemiei de COVID-19 în Franța a unui număr semnificativ de cadre medicale aparținând comunității românești", potrivit comunicatului de presă menționat.

Președintele României a evidențiat necesitatea „unui răspuns european solid, organizat și solidar" la nivelul Uniunii Europe.

„În acest sens, Președintele Klaus Iohannis a subliniat că trebuie să acționăm în comun pentru a construi un sistem de sănătate puternic și sustenabil la nivelul Uniunii Europene. În ceea ce privește măsurile luate la nivel european cu privire la relansarea economiilor statelor membre, Președintele României a arătat că așteaptă cu interes propunerile pe care Comisia Europeană urmează să le facă în perioada următoare cu privire la viitorul buget al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027 și la Fondul de redresare economică", transmite Administrația Prezidențială, potrivit Mediafax.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.24
YesMy