Iohannis, despre preluarea președinției Consiliului UE: „Întotdeauna e loc de mai bine”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele României, Klaus Iohannis, susține că România e „rezonabil de bine pregatită” pentru preluarea președinției Consiliului UE.

„Am mai multe întâlniri, am avut întâlniri cu lideri europeni, tema principala este președinția Consiliului UE pe care o preluăm de la 1 ianuarie, dar și alte teme importante.

Avem dosare grele: Brexit, cadrul financiar multianual, summit-ul de la Sibiu pe care vrem să îl pregătim foarte bine pentru că se va desfășura înainte de alegerile europarlamentare, care sunt o specificitate a președinției noastre, care face că lucrurile să meargă într-un mod mai orientat spre alegeri decât altă dată, evident. Suntem pregătiți.

Întotdeauna e loc de mai bine. După anumite sincope pe care le-am sesizat și subliniat, pregătirile sunt într-o faza avansată. Înainte să ajung am avut o discuție cu domnul ministru delegat pentru afaceri europene, cu dna ambasador Odobescu și cu alți colegi. Lucrurile se mișcă.

Cred că e o veste bună și pentru români, dar cred că și pentru partenerii noștri europeni. Chiar dacă avem, în intern, abordări dificile în unele zone, pe președinție suntem rezonabil de bine pregătiți și vom duce lucrurile la bun sfârșit", a declarat Klaus Iohannis.

Iohannis va participa, astăzi și mâine, la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

Citește și Klaus Iohannis, ATAC la Guvern, de la Bruxelles

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, pe agenda reuniunii Consiliului European se află discuţii referitoare la negocierile privind viitorul buget al UE post-2020, la aspecte legate de Piaţa Internă a Uniunii, gestionarea fenomenului migraţiei, combaterea schimbărilor climatice şi lupta împotriva rasismului şi a xenofobiei.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel