Invictus România. Campanie de strângere de fonduri pentru militarii români răniți în operațiuni, care vor participa la Jocurile Invictus 2022 de la Haga

Bogdan Bolojan / 22 apr 2021, 16:46 Salveaza PDF Comentarii
invictus romania
invictus romania

Invictus România dă startul unei campanii de strângere de fonduri pentru a ajuta militarii români răniți în operațiunile militare să participe la Jocurile Invictus 2020 de la Haga. 

"Invictus România, alături de Adrian Măniuţiu şi partenerul strategic EM360, dă startul Campaniei #ROMÂNIAeINVICTUS vineri, 23 aprilie. Pornind de la destinele celor 177 de militari răniţi în operațiuni militare, ne-am propus să strângem 177.000 de euro pentru tratamente și dispozitive medicale specifice, echipamente sportive şi tehnice, dar şi pentru nutriţia şi recuperarea veteranilor sportivi, atât de importante pentru participarea echipei Invictus România la Jocurile Invictus din 2022, de la Haga.

Pentru asta, vom pedala, vom alerga sau vom înota alături de cât mai mulţi voluntari dornici să se alăture visului veteranilor care au renăscut mutând lupta în arenele sportive.

Alături de noi, la startul campaniei va fi şi directorul Statului Major al Apărării, general-maior Corneliu Postu, care va pedala împreună cu Lotul de ciclism al echipei Invictus România. Începând cu ora 10:30 vor parcurge 37 de kilometri simbolici din Piteşti, de la Poarta Eroilor (Pădurea Trivale), până la sediul Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada”, din Curtea de Argeş, unde vor păstra un moment de reculegere în memoria camarazilor căzuți la datorie.

Pe lângă promovarea proiectului de recuperare prin sport a militarilor răniți, Campania #ROMÂNIAeINVICTUS are ca obiectiv şi atragerea de sponsori și parteneri în vederea sprijinirii participării la Jocurile Invictus," se arată în comunicatul de presă al Invictus România. 

DESPRE INVICTUS ROMÂNIA

Povestea Invictus România a debutat în anul 2014, atunci când un grup de voluntari militari și civili, inspirați de organizarea la Londra a primelor jocuri Invictus sub patronajul  prințului  Harry de Wales, al Marii Britanii, au început un proiect de educaţie care, dincolo de ideea de promovare a valorilor militare şi naţionale, şi-a propus să sensibilizeze societatea civilă asupra recunoştinţei care se cuvine camarazilor răniţi în acţiuni militare și să ducă și militarii răniți români la Invictus Games.

[citeste si]

.

 


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy