Investigație a jurnaliștilor ruși: Noi indicii arată că Putin ar fi bolnav de cancer tiroidian

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele rus Vladimir Putin ar fi permanent înconjurat de doctori, inclusiv de un specialist în cancer tiroidian, relatează site-ul de investigații rus Project, citat de UNIAN. 

Potrivit sursei citate, Putin obișnuia să călătorească în perioada 2016-2017 însoțit, în medie, de 5 doctori. În același timp, Putin și-a exprimat interesul pentru medicina alternativă.

Potrivit surselor publicației, odată cu vârsta, președintele Rusiei a început să viziteze din ce în ce mai des Spitalul Clinic Central din vestul Moscovei.

"La sosire, este întâmpinat de autoritățile spitalului, apoi predat medicilor alocați președintelui. Unul dintre acești medici a fost Dmitri Verbovoy, care e specialist în reanimare și autorul unui manual, necesar medicilor de la Urgență. În plus, s-ar fi specializat pe tratarea bolilor acute și otrăviri. Se pare că Verbovoy l-a tratat atât bine pe Putin, încât acesta l-a făcut șef adjunct al departamentului în care lucra, iar apoi directorul Departamentului pentru afaceri medicale”, spune ancheta.

De-a lungul anilor, medicii au început să-l însoțească pe Putin și în călătoriile oficiale.

Cine sunt medicii lui Putin

 

Vladimir Putin  a petrecut luna mai 2017 în locul său preferat - Soci, unde, în timpul unui joc de hochei, legendarul jucător, Pavel Bure, s-a izbit accidental de președintele Federației Ruse, iar acesta a căzut. În aceeași zi, un anume Konstantin Arkadievich Sim s-a stabilit în sanatoriul,care aparține Administrației Prezidențiale, situat nu departe de reședința lui Putin. Konstantin Arkadievich Sim este traumatolog și ortoped și, potrivit jurnaliștilor, este unul dintre medicii lui Putin.

"Este paradoxal, dar, ascunzând informații despre starea de sănătate a lui Putin, autoritățile au făcut publice informații despre medicii președintelui. Contractul dintre Spitalul Clinic Central și hotelurile pentru cazarea medicilor este publicat pe pagina privind achizițiile publice. În acte, pot fi găsite numele medicilor și datele cazării acestora în hoteluri, pe parcursul a patru ani: din 2016 până în 2020. Din aceste documente, reiese clar că medici, precum Sim, au zburat în mod special la Putin: datele coincid fie cu momentul vizitelor oficiale ale președintelui la Soci, fie cu perioadele disparițiilor sale misterioase”, a aflat publicația.

În special, jurnaliștii au aflat că în 2016-2017 Putin a fost însoțit, în mod regulat, la Soci de cinci medici. Printre aceștia se numără medicul ORL-ist Alexei Shcheglov, medicul infecționist Yaroslav Protasenko, personal de resuscitare, un neurochirurg și medicul de urgență Serghei Snezhko.

"Dar din când în când, numărul medicilor de lângă președinte crește dramatic. Putin a suferit fie o operație, fie o procedură foarte gravă, cel mai probabil la coloană. Pe 25 noiembrie, 2016, președintele s-a întâlnit la Kremlin cu actorul Steven Seagal, iar apoi a dispărut până la 1 decembrie. Atunci site-ul Kremlinului  a publicat doar  mesaje despre apeluri telefonice”, scriu jurnaliştii.

Printre medicii lui Putin se numără un grup de medici, condus de Verbov, un grup de neurochirurgi de la Spitalul Clinic Central, condus de șeful secției Oleg Mișkin, neurochirurgul Elena Rastrusina, asistentă medicală principală Lyudmila Kadenkova și un medic de reabilitare Mihail Tsykunov.

Putin a fost văzut șchiopătând

 

Pe 7 octombrie, fostul agent KGB aflat la conducerea Rusiei de peste două decenii, va împlini vârsta de 70 de ani. De-a lungul timpului, maestru la judo (titlurile i-au fost retrase și a fost suspendat din toate funcțiile deținute la Federația Internațională de Judo imediat după invadarea Ucrainei), Putin a pozat în ipostaza ”masculului alfa”.

Recent, aliatul său din Belarus Aleksander Lukașenko susținea că Putin este complet sănătos și la cap și la trup, ba chiar ar fi în mare formă. Lukașenko a comentat chiar că Putin ”ne va îngropa pe toți”.

În articolul amplu, privind starea de sănătate a liderului rus, site-ul Project amintește un episod mai vechi când Putin ar fi căzut de pe cal. Efectele traumei de atunci s-ar fi făcut simțite ulterior, în 2012, când acesta a fost văzut șchiopătând la un eveniment din Piața Roșie, alături de Patriarhul Kirill.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel