Intotero, despre românii din diaspora: Niciunul nu a plecat de bine din ţară

Bogdan Cotiga |
Data publicării:
Natalia Intotero
Natalia Intotero

Ministrul românilor de pretutindeni, Natalia Intotero, i-a îndemnat pe reprezentanţii administraţiilor locale din judeţul Olt să comunice direct cu românii aflaţi peste graniţe, să le prezinte investiţiile noi din localităţi. 

Natalia Intotero a afirmat că mulţi primari comunică direct cu românii din localităţile lor plecaţi în străinătate şi că mare parte din românii plecaţi în afară îşi doresc să se întoarcă în România la un moment dat. 'Niciunul nu a plecat de bine din ţară şi cred că împreună, alături de politicile guvernamentale, putem să-i convingem ca la un moment dat să se întoarcă acasă. Pe ei îi interesează foarte mult ce se întâmplă în România la nivel global. Dar cel mai mult îi interesează ce se întâmplă în localitatea de unde ei au plecat. Cu toţii şi-au dus cu ei România acolo unde sunt. (...) Şi se interesează şi ar vrea să aibă cât mai multe informaţii referitoare la localităţile de unde au plecat. 

Sunt mulţi români care n-au mai reuşit să ajungă în ţară de mulţi ani şi informaţiile pe care şi le iau despre localităţile de unde au plecat, despre România, în principal şi le iau din mediul online. Nu întotdeauna sunt şi cele mai bune informaţii. De acea, cred că o comunicare directă din partea dumneavoastră, a reprezentanţilor unităţilor administrativ-teritoriale cu cetăţenii din localităţile dumneavoastră care sunt în afara graniţelor, ar fi de un real folos. Ştiu că în fiecare localitate vă daţi toată silinţa să reuşiţi să oferiţi o Românie modernă prin investiţii în infrastructură, apă, canalizare, reabilitări de drumuri, în sănătate, în educaţie, locuri de muncă noi. Toate aceste aspecte ar fi foarte bine să se aducă la cunoştinţa românilor noştri de pretutindeni chiar de dumneavoastră', a declarat ministrul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel