Întâlnire de urgență SUA, Japonia, Coreea de Sud pe tema testului nuclear din Coreea de Nord

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Reprezentanții Statelor Unite ale Americii, Coreei de Sud și Japoniei s-au întâlnit pe tema tensiunilor nucleare din Coreea de Nord, anunță Reuters.

Oficiali din SUA, Coreea de Sud și Japonia s-au întâlnit vineri la Seul pentru discuții despre Coreea de Nord, în contextul în care există semne că țara izolată se pregătește să efectueze un test nuclear pentru prima dată din 2017.

 

Coreea de Nord se pregătește pentru al șaptelea test nuclear

 

Reprezentantul special al SUA, Sung Kim, s-a întâlnit cu omologii săi sud-coreean și japonez, Kim Gunn și Funakoshi Takehiro. Se pare că Nordul își pregătește situl de testare de la Punggye-ri pentru al șaptelea test nuclear al său.

„Ne pregătim pentru toate situațiile neprevăzute în strânsă coordonare cu aliații noștri japonezi și coreeni", a declarat Kim la începutul întâlnirii.

În acest an, Coreea de Nord a testat mai multe rachete balistice, inclusiv una despre care se crede că este cea mai mare rachetă balistică intercontinentală, încălcând sancțiunile ONU.

„Vrem să îi spunem clar RPDC că activitățile sale ilegale și destabilizatoare au consecințe și că lumea nu va accepta aceste acțiuni ca fiind normale", a declarat emisarul american, referindu-se la Coreea de Nord.

 

SUA, Japonia și Coreea de Sud cer sancțiuni ONU împotriva Coreei de Nord

 

Noul emisar al Coreei de Sud, Kim Gunn, a declarat că „urmărirea neîncetată a armelor nucleare de către Coreea de Nord nu va face decât să întărească descurajarea noastră".

„Cursul pe care Pyongyang se angajează în prezent are o singură destinație inevitabilă: reducerea securității pentru Coreea de Nord însăși", a declarat diplomatul sud-coreean.

Japonezul Funakoshi a subliniat necesitatea coordonării, promițând să „consolideze descurajarea regională, inclusiv cooperarea trilaterală în materie de securitate".

Săptămâna trecută, Statele Unite au cerut mai multe sancțiuni ONU împotriva Coreei de Nord din cauza lansărilor de rachete balistice, dar China și Rusia s-au opus prin veto, divizând public Consiliul de Securitate al ONU.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel