Înregistrarea călătoriilor în Austria. Acesta este FORMULARUL PTC, fără de care NU poți intra în țară

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Iată noile condiţii de intrare în Austria pentru români şi cum se pot înregistra online pe platforma ”Pre-Travel-Clearance – PTC”.

Din 15 ianuarie 2021, orele 00:00, persoanele care vor călători în Austria au obligaţia ca, în prealabil, să se înregistreze on-line, prin completarea unui document ”Pre-Travel-Clearance – PTC”.

La intrarea pe teritoriul austriac călătorii sunt obligați să prezinte confirmarea de înregistrare din sistemul on-line, în format electronic sau printat. Înregistrarea poate fi efectuată utilizând ->> ACEST LINK

Formularul PTC este disponibil ->> AICI.

Dacă nu am formularul tipizat?

 

În cazul în care înregistrarea nu este posibilă utilizând formularul electronic, pe cale de excepție, se poate folosi formularul tipizat, completat și semnat olograf.

Formularul este disponibil în ->> LIMBA GERMANĂ, dar și în ->> LIMBA ENGLEZĂ 

Excepții de la condițiile de înregistrare electronică: transportatorii profesioniști de mărfuri, navetiștii, persoanele aflate în tranzit, persoane care participă la evenimente de familie care nu pot fi amânate (exemplu: înmormântări).

CARANTINĂ în Austria

 

Pe lângă măsura înregistrării electronice, la intrarea în Austria vor fi aplicate, până la 31.03.2021, restricțiile adoptate în 19.12.2020, astfel: Persoanele care călătoresc în Austria, inclusiv din România, vor fi plasate în carantină imediat după intrarea pe teritoriul austriac, pentru o perioadă de 10 zile, la domiciliu sau într-o locație adecvată, ale cărei costuri trebuie suportate din bugetul personal. Măsura plasării în carantină poate fi suspendată în urma prezentării rezultatului negativ al unui test pentru infecția cu SARS-CoV-2 (de tip PCR sau antigen), efectuat nu mai devreme de a 5-a zi de la intrarea în Austria, cheltuielile fiind suportate de către persoanele în cauză. Noile măsuri privind condițiile de intrare se aplică inclusiv turiștilor.

Detalii cu privire la noile reglementări, precum si formulare de inregistrare electronica, găsiți aici: https://viena.mae.ro/local-news/1493”, se arată pe pagina Ambasadei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel