Inițiatorii campaniei "Mergi la vot, mergi în vacanță", REACȚIE tranșantă

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Paralela 45 nu face campanie electorală şi nici politică iar campanie de conştientizare "Mergi la vot, mergi în vacanţă" îşi propune mobilizarea cetăţenilor cu drept de vot să participe la alegerile europarlamentare din 26 mai, se arată într-un comunicat al agenţiei de turism.

Anterior în cursul aceleiaşi zile, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunţat că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Biroul Electoral al Sectorului 5 în legătură cu loteria publicitară "Mergi la vot, mergi în vacanţă", organizată sub sigla Paralela 45.

"Paralela 45 nu face campanie electorală şi nici politică. Am lansat o campanie de conştientizare şi responsabilizare socială, 'Mergi la vot, mergi în vacanţă', cu scopul mobilizării cetăţenilor cu drept de vot să participe la alegerile europarlamentare din 26 mai. Campania nu sprijină un partid ori un candidat. Alegerile europarlamentare sunt foarte importante pentru imaginea României şi ar trebui să primească aceeaşi atenţie precum cele locale, parlamentare şi prezidenţiale. Nu le impunem cetăţenilor să mergă la vot, conştienţi fiind că participarea lor la alegeri se face pe baza liberului consimţământ al acestora. Ca societate comercială considerăm că putem, a doua zi după vot, să premiem cetăţenii care îşi exercită în mod voluntar dreptul la vot şi s-au înscris în campania noastră", se arată în comunicatul agenţiei de turism.

În acest context, Alin Burcea, CEO Paralela 45, arată că sunt multe personalităţi şi chiar şi posturi TV care îndeamnă cetăţenii să participe la vot.

"Paralela 45 nu face decât politica turismului. Am văzut multe de personalităţi şi chiar şi posturi TV care îndeamnă cetăţenii să participe la vot. Prin această campanie noi nu condiţionăm pe nimeni să voteze, ci doar bonusăm, prin tragere la sorţi, pe unii dintre cei care participă la alegerile europarlamentare. Considerăm că nu suntem în afara legii, nu ne aflăm la prima acţiune de responsabilizare socială şi nu ne lăsăm intimidaţi de acţiuni arbitrare şi lipsite de logică", a declarat Alin Burcea.

 

Precizări AEP

 

AEP a anunţat vineri că demersul său cu privire la Paralela 45 vine ca urmare a unor sesizări primite, precum şi a verificării materialelor publicitare apărute în mediul online.

"Astfel, s-a constatat că SC Paralela 45 Turism SRL a organizat loteria publicitară 'Mergi la vot, mergi în vacanţă', acţiune ce se desfăşoară în perioada 08 - 27 mai, sub sigla Paralela 45, având ca grup ţintă persoanele fizice cu vârsta minimă de 18 ani şi condiţie obligatorie de înscriere - să voteze la alegerile europarlamentare. AEP consideră că loteria publicitară are ca obiect determinarea şi condiţionarea alegătorilor să participe la votul din 26 mai pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European (referendumul naţional consultativ cu privire la probleme de interes naţional desfăşurându-se la aceeaşi dată şi în aceleaşi secţii de votare), acordând foloase materiale constând în excursii în ţară şi în străinătate, în urma organizării unei tombole la care participanţii trebuie să facă dovada participării la vot prin 'abţibildul de pe spatele cărţii de identitate cu care au votat'", se arată într-un comunicat al AEP transmis vineri.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel