Înghețată cremoasă de casă, gata în doar 5 minute. O idee perfectă pentru a vă răcori vara

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Înghețată cremoasă de casă, gata în doar 5 minute. O idee perfectă pentru a vă răcori vara
Înghețată cremoasă de casă, gata în doar 5 minute. O idee perfectă pentru a vă răcori vara

Dacă vă gândiți să faceți o înghețată delicioasă acasă, dar nu doriți să petreceți prea mult timp în bucătărie, vă propunem o rețetă rapidă pentru a obține un desert răcoros în cel mai scurt timp. 

A face înghețată acasă este o idee perfectă pentru a vă răcori vara. Cu toate acestea, majoritatea rețetelor sunt oarecum plictisitoare și durează mai mult decât este necesar. Prin urmare, vă vom propune o rețetă pentru înghețată rapidă de casă, care este foarte ușor de preparat. În plus, la final, îți spunem câteva idei originale pentru a-ți personaliza înghețata.

Ingrediente

În această rețetă veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

1 pahar de lapte (de preferat lapte integral pentru a obține mai multă cremă)

1 lingură mică cu vanilie sau praf de cacao, în funcție de aroma pe care dorim să o adaugăm înghețatei. Dacă nu aveți vanilie proaspătă, puteți adăuga câteva picături de esență de vanilie.

2 linguri de zahăr

Pentru a face această înghețată vom avea nevoie și de 6 linguri de sare grosieră, de pungi potrivite pentru a fi utilizate la congelator și de o găleată cu gheață.

 

Înghețată cremoasă de casă - Mod de preparare

 

Mai întâi, amestecați laptele, zahărul și cacao sau vanilia. Toate acestea se bat (de preferință cu un mixer electric) timp de aproximativ 3 minute. Scopul este de a se asigura că toate ingredientele sunt integrate și formează o cremă omogenă.

Acest amestec de ingrediente este plasat într-o pungă pentru congelator și o lăsăm să se odihnească, asigurându-ne că punga este perfect închisă. Între timp, luăm o a doua pungă pentru congelator și punem gheața din găleată în ea, precum și cele 6 linguri de sare.

Apoi, este timpul să faceți înghețata pe cale rapidă. Punga cu ingredientele este introdusă în punga cu gheață și sare. Ambele trebuie să fie sigilate ermetic. Când ne-am asigurat de acest lucru, începem să scuturăm ambele pungi până obținem amestecul la o textură cremoasă. De îndată ce ingredientele au fost transformate într-o cremă, începem să scuturăm cu mai puțină forță până se formează textura dorită a înghețatei.

În cele din urmă, rămâne doar să servim înghețata.

 

Trucul final

 

Această rețetă de bază pentru înghețată de vanilie sau cacao poate fi modificată pentru a crea diferite arome. O opțiune este de a înlocui vanilia/ cacaoa cu un alt tip de ciocolată sau nuci... Deși, dacă preferați, puteți păstra această bază și puteți adăuga alte ingrediente ca toppinguri.

Una dintre cele mai simple și mai reușite posibilități este să adăugați chiar înainte de a consuma un gem. O notă de citrice va spori prospețimea înghețatei și va deveni și un desert mai original.

Pe scurt, prepararea înghețatei acasă este foarte simplă dacă aplicați o rețetă la fel de ușoară și rapidă ca aceasta. Vă încurajăm să încercați această rețetă dulce pentru a vă reîmprospăta în această vară. Poftă bună!

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel