Incident la Sibiu! Avionul cu Lumina Sfântă a Învierii nu a putut ateriza

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Avionul cu Lumina Sfântă a Învierii nu a putut aterizat sâmbătă seara, pe Aeroportul Internaţional din Sibiu, din cauza condiţiilor meteo, aeronava fiind redirecţionată spre Aeroportul din Cluj-Napoca.

Aeronava nu a putut ateriza la Sibiu din cauză că plafonul de nori a fost prea jos şi a plouat foarte puternic.

Avionul a fost aşteptat de Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, şi de zeci de preoţi de la biserici şi mănăstiri din Mitropolia Ardealului.

Preoţii care nu sunt din judeţul Sibiu s-au dus să ia Lumina Sfântă de la Cluj-Napoca. Cei din judeţul Sibiu vor lua Lumina Sfântă de la Catedrala Mitropolitană unde urmează să ajungă în două ore, de la Braşov, cu maşina, potrivit ÎPS Laurenţiu Streza.

Mitropolitul Ardealului a dat asigurări că toţi credincioşii din mitropolie vor avea Lumina Sfântă la timp. Înaltul ierarh a spus că în Catedrala Mitropolitană din Sibiu există Lumina Sfântă păstrată din 2018.

"Noi avem păstrată de anul trecut în Catedrală (Lumina Sfântă - n.r.). Avionul aterizează la Cluj şi din Cluj o să vină pentru celelalte eparhii, pentru Alba şi Deva, o să se întâlnească pe drum la Alba Iulia sau Teiuş, iar cei de la Braşov au adus cu maşina de la Bucureşti. Acum în două ore sunt la mine", a spus ÎPS Laurenţiu Streza.

Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă sâmbătă seara în ţară, la Bucureşti, cu un avion special, de către o delegaţie a Patriarhiei Române condusă de episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, Timotei Prahoveanul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel