Închisoare pentru un șofer român care a condus pe contrasens pe autostradă, în Irlanda

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Autoritățile britanice nu iartă ușor infracțiunile privind siguranța rutieră. Un șofer român de 52 de ani a fost condamnat la patru luni de închisoare cu executare după ce a mers 25 de kilometri pe contrasens pe o autostradă din Irlanda.

Dan Zaharia, un român în vârstă de 52 de ani, din Reghin, are de ispășit o pedeapsă de patru luni de închisoare și se confruntă și cu interdicția de a mai conduce pentru doi ani de zile, dar și cu o amendă de 1.000 de euro pentru că, din cauza ceții, în seara de 28 noiembrie a pătruns pe partea greșită a autostrăzii M3, cea care leagă Dublinul de nordul regatului.

Românul a condus aproximativ 25 de kilometri pe contrasens, judecătorul Cormac Dunne concluzionând că „cel puțin 100 de persoane, familii cu copii au fost puși în fața unui risc mortal, sau de pe urma căruia puteau fi răniți și mutilați“, potrivit Meathcronicle.ie. „(…) a fost o nebunie. Niciodată nu am auzit de un asemenea caz“, a afirmat magistratul.

Zaharia a pledat vinovat de infracțiune, avocatul său comentând „putem fi foarte recunoscători că nu s-a întâmplat nimic”.

Românul nu avea bani pentru taxa de pod

 

Avocatul său  a explicat că Dsn Zaharia nu era de mult timp în UK, că nu cunoaște limba și că, de fapt, nu ar fi trebuit să ajungă prin părțile acelea. Românul era șomer și, cu trei zile înainte de acest incident, a fost contactat, alături de alte 50 de persoane din România de către o companie pentru a lucra ca șoferi timp de trei până la patru săptămâni. Ei au ajuns în Irlanda, deși știau că ar fi trebuit să lucreze în Londra și Edinburgh. Au ajuns în Irlanda de Nord cu feribotul, apoi li s-au înmânat coletele și adresele unde trebuiau să ajungă.

Ancheta a scos la iveală că șoferul român nu a avut bani să plătească o taxă de pod și așa a întors mașina, dar pe aceiași parte de drum pe care a venit. A fost scos din trafic de un echipaj de poliție, autoritățile fiind alarmate de ceilalți participanți la trafic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel