Începe Anul nou Chinezesc. Tradiții și obiceiuri pentru fericire, noroc și bani. Neapărat trebuie respectată o regulă

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
anul_nou_chinezesc
anul_nou_chinezesc

Anul Nou Chinezesc începe vineri, 12 februarie 2021. Este Anul Bivolului de Metal, de care sunt legate numeroase tradiții și obiceiuri. Acesta se va termina în 30 ianuarie 2022. Anul Nou Chinezesc se sărbătorește într-o perioadă diferită de la un an la altul, deoarece se bazează pe calendarul care ține seamă de ciclurile Lunii. Sărbătoarea este, de regulă, la a doua Lună Nouă, după solstițiul de iarnă.

 

De Anul Nou Chinezesc este imperativ să se păstreze următoarea tradiție: cina se ia în familie. Toți membrii familiei participă la o cină festivă, unde se regăsesc multe feluri de mâncare printre care și pește aburit. Tradiția de a mânca peștele în timpul sărbătorilor de Anul Nou provine din faptul că cuvântul chinezesc "surplus" sau "profit" sună similar cu cuvântul ”pește”. Nu trebuie să lipsească un desert dulce.

Un obicei pe care îl respectă fiecare familie este acela de a face curățenie generală în casă, pentru a îndepărta orice nefericire, în speranța unui an mai bun. După curățenie, oamenii își pun pe pereți afișe roșii cu versete poetice și imagini cu Noul An Chinezesc.

Un obicei cunoscut de sărbătoare este „Plicul Roșu”: persoanele căsătorite oferă copiilor și adulților necăsătoriți bani în plicuri roșii, apoi familia pleacă să felicite rudele și vecinii.

De Anul Nou sunt comune și dansurile cu lei și dragoni. De asemenea, mulți chinezi bat tobele puternic, un obicei al celebrărilor festive. De Anul Nou Chinezesc, certurile trebuie uitate și oamenii, iertați.

 

Cadouri, oferite de Anul Nou Chinezesc

 

În trecut, atunci când țara nu era atât de dezvoltată, cadourile uzuale erau produsele alimentare, hainele și băuturile. Astăzi, China este una dintre cele mai dezvoltate țări, motiv pentru care printre cadourile care se oferă cu ocazia Noului An Chinezesc se află dispozitive electronice precum: telefoane de ultimă generație, console gaming, televizoare sau alte produse electronice.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel